Nyt on taatusti edessä paljon lämpimiä ja aurinkoisia päiviä.

Jos oleskelee auringossa, on syytä suojata ihoa sen vaikutuksilta. Sen voi tehdä esimerkiksi aurinkorasvoilla ja -suihkeilla, mutta myös vaatetuksen avulla. Ihoa ei kannata altistaa auringolle liian pitkään, vaikka käyttäisikin suojia.

Vaikka moni suojaa ihonsa auringolta, he eivät hoksaa suojata sitä kaikilta osin. On eräs kohta, joka jää monilla rasvaamatta. Se on keskeinen alue, mutta silti se jää monilta ihan huomaamatta suojaamatta. Se alue löytyy vielä kaiken lisäksi kasvoilta, johon aurinko porottaa helposti.

Tällä alueella tai alueilla, jotka jäävät usein suojaamatta auringolta, tarkoitetaan silmäluomia. Moni pitää toki päässään aurinkolaseja, jotka suojaavat silmäluomia. Mutta jos aurinkolasit eivät ole koko ajan päässä, olisi silmäluomille syytä pistää aurinkorasvaa.

On tärkeää levittää aurinkovoidetta kaikille UV-säteilylle alttiina oleville ihoalueille, mukaan lukien silmäluomet. Silmäluomien alueelle iskevä ihosyöpä on usein vaikeampi hoitaa, kuin muualla kehossa olevat ihosyövät.

Lähde: Huffpost