Naisten ajatukset naisellisuudesta ovat muuttuneet huomattavasti vuosikymmenten aikana, tutkimuksesta selvisi.

Jakaa laskun illallistreffeillä, sanoo miellään omat mietteensä ääneen ja kykenee tasapainottamaan pehmeyden ja vahvuuden tunteidensa kanssa tarvittaessa. Nämä ovat muutamia modernin naisen ominaisuuksia, joita selvitettiin Always Platinumin teettämässä kyselytutkimuksessa.

Nykypäivän naiselle on tutkimuksen mukaan yleistä myös haluta osoittaa myötätuntoa ja ystävällisyyttä päivittäin, pyrkimys olemaan hyvä ystävä ja tekemään parhaansa ollakseen hyvä esimerkki muille. Muita naisille merkittäviä ominaisuuksia ovat muun muassa vähemmän itsevarmojen henkilöiden tukeminen, äänioikeuden käyttäminen ja muiden kannustaminen toimimaan samoin sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisena.

Kyselytutkimukseen osallistuneiden 2 000 naisen mielestä valintojen tekeminen on tärkeää modernille naiselle – olipa kyse sitten valinnasta olla kotiäiti tai töissä käyvä äiti tai elää sinkkuelämää tai mennä naimisiin.

Tutkimuksen mukaan naisten määritelmä naisellisuudelle on muuttunut merkittävästi ajan saatossa. Kun naisilta kysyttiin, mitä se olisi tarkoittanut 50 vuotta sitten, ehdotti 41 prosenttia ’herkkää ja suloista’ ja 53 prosenttia ’hyvä äiti ja huolehtiva’.

Nykyisin ajatusmaailma on toinen: 41 prosenttia sanoi naisellisuuden olevan itsenäisyyttä ja lojaaliutta, ja 31 prosenttia kuvaili sitä sanoilla ’itsevarma ja miellyttävä’.

Nykypäivän naisellisuus on pehmeiden ja vahvojen piirteiden yhdistelmä

Kyselyyn osallistuneista naisista kaksi kolmasosaa koki pystyvänsä olemaan sekä pehmeä että vahva lähestymisessään työhönsä ja yli kahdeksan kymmenestä löysi onnellisen tasapainon henkilökohtaisen elämän ja ihmissuhteidensa välillä. Always Platinumin edustajan mukaan tulokset selvästi osoittavat, että uudessa naisellisuudessa on kyse pehmeiden ja vahvojen piirteiden yhdistelmästä.

”Modernilla naisella on tasapaino kyetä näyttämään pehmeää ja tukevaa puolta, kun taas samalla osoittaen vahvuutta – hän on kestävä, tietää mitä haluaa ja tuo mietteensä julki”, edustaja lisäsi.

Kun naisilta kysyttiin, mitä tarkoittaa olla vahva, 65 prosenttia sanoi ’sinä jatkat eteenpäin rankkoina aikona’. Kun kyselyssä selvitettiin määritelmää pehmeälle, 45 prosenttia kuvaili sen tarkoittavan ystävällisyyttä ja huolenpitoa.

Lähes yhdeksän kymmenestä naisesta uskoi, että on mahdollista olla itsevarma ja saada elämässä se, mitä haluaa ja silti omata tärkeä, huolehtiva puoli. Kyselyn mukaan 26 prosenttia naisista koki, että vasta kolmekymppisenä he onnistuivat saavuttamaan täydellisen tasapainon vahvana ja pehmeänä olemisen välillä.

Nykypäivän naiset haluavat saada samaa palkkaa kuin samassa roolissa olevat miehet saavat, saada samat oikeudet kuin miehillä on ja ovat itsevarmoja työssään. Naiset eivät kuitenkaan halua, että heitä kuvailtaisiin johtajana, räväkkänä tai armottomana, vaan kilttinä, huomaavaisena ja huolehtivana.

Kyselyssä selvitettiin, mitkä ovat naisten mielestä modernin naisen ominaisuuksia ja niistä koostettiin top 30 -lista, jonka voit lukea alta.

1. Pukeutuu miten itse haluaa – se voi olla farkut ja lenkkarit yhtenä päivänä ja mekko ja korkkarit toisena

2. Uskoo, että naisten pitäisi saada samaa palkkaa kuin samassa roolissa olevat miehet

3. Uskoo, että naisilla on samat oikeudet kuin miehillä

4. Mielellään hoitaa omat raha-asiansa

5. Ei tunne, että olisi pakko mennä naimisiin/olla pitkässä parisuhteessa

6. Kokee voivansa elää elämäänsä, kuten itse haluaa ja tekee, mitä tahtoo

7. Antaa pojilleen ja tyttärilleen täysin samat valinnat ja mahdollisuudet

8. Mielellään ilmaisee tunteensa

9. Ei tunne, että olisi pakko saada lapsia

10. Ei tunne, että olisi pakko käyttää meikkiä, mutta nauttii siitä, kun meikkaa

11. Ei välttämättä halua tehdä vaikutusvaltaista uraa, mutta haluaa tietää sen olevan mahdollista, jos tekee kovasti töitä

12. Mielellään johtaa bisneskokousta

13. On hyvä ystävä

14. Puolustaa muita naisia JA miehiä

15. Osoitaa myötätuntoa ja ystävällisyyttä kaikille

16. Suosii illallistreffeillä laskun jakamista tai oman laskunsa maksamista, mutta jos mies haluaa maksaa, sekin sopii

17. Mielellään jää kotiäidiksi tietäen, että se ei tarkoita hänen olevan alempiarvoinen nainen

18. Rakastaa itseään naisena, rakastaa muita naisia JA miehiä

19. Rohkaisee lapsia ajattelemaan sukupuoliroolien ulkopuolelle

20. Käyttää aina äänioikeuttaan ja rohkaisee muita tekemään samoin

21. On päivittäin oma, paras itsensä

22. Sanoo mietteensä julki, vaikka joskus se hermostuttaakin

23. Mielellään menee töihin ja mies on kotona

24. Uhmaa pomoaan, jos se on tarpeen

25. On hyvä esimerkki muille

26. Tukee heitä, jotka eivät ole niin itsevarmoja

27. Edistää naisia työpaikalla

28. Tuntee voivansa arvostaa sekä miehiä että naisia

29. Tuntee olonsa mukavaksi tuoda oma naisellisuutensa esiin

30. On aidosti onnellinen, kun naisystävät pärjäävät hyvin

Lähde: Mirror