Pariskuntaa katsotaan helposti kieroon, jos nainen on paljon miesystäväänsä vanhempi.

Jos miehellä on itseään merkittävästi nuorempi naisystävä, kovin moni tuskin olkaansa kohauttaa, mutta jos nainen seurustelee itseään paljon nuoremman miehen kanssa, alkaa kuiskuttelu ja selän takana arvostelu välittömästi. Mistähän tämä mahtaa johtua?

Huffington Post kysyi parisuhdeasiantuntija Barbara Honeylta, miksi on hyväksyttävämpää, että miehellä on nuori naisystävä kuin naisella nuori miesystävä.

Stereotyyppinen suhde

Honeyn mukaan reaktio vanhempien naisten ja nuorempien miesten seurusteluun johtuu paljolti siitä, kuinka stereotyyppisinä parisuhteet nähdään.

– Stereotyypin mukaan miehet haluavat seurustella nuorempien naisten kanssa ja päinvastoin. Esimerkiksi Iso-Britanniassa tilastot osoittavat, että yleisesti naiset menevät naimisiin itseään vanhempien miesten kanssa. Vuonna 2000 keskimääräinen ikäero oli kuitenkin vain hieman yli kaksi vuotta.

Itsenäisellä naisella on valinnan varaa

Honey toteaa, että ikäero voi toimia kumpaankin suuntaan, ja molemmille osapuolille voi olla hyötyä siitä, että nainen on miestä vanhempi.

– On mahdollista, että tällaiset parisuhteet yleistyvät sen ansiosta, että sukupuolten välinen tasa-arvo on parantunut maailmalla. Kun naiset ovat taloudellisesti itsenäisempiä, heillä on myös paremmat mahdollisuudet valita, kenen kanssa seurustelevat – ja se on hyvä asia.

Suhteen laatu merkitsee

Honeyn mielestä on valitettavaa, että jotkut edelleen yllättyvät vanhemman naisen ja nuoremman miehen parisuhteesta siksi, ettei se ole heidän mielestään niin sanotusti normaalia.

– Naisia joskus kritisoidaan ”toy boy’n” kanssa seurustelemisesta, vaikka miehillä samanlaista tilannetta pidetään täysin hyväksyttävänä. Tällainen kaksinaismoralismi ei ole hyvästä – on tärkeää, että kaikenlaiset suhteet hyväksytään. Lopulta parisuhteen laatu merkitsee, ei ikäero.

Lähde: Huffpost