Olet varmasti samaa mieltä siitä, että ihmiset päästävät outoja ääniä, kun he harrastavat seksiä.

Etenkin naiset päästävät seksin aikana paljon ääniä, jotka kuulostavat esimerkiksi voihkinnalta. Mutta miksi naiset tekevät niin? Tästä on kysytty naisilta suoraan ja saatu hyviä vastauksia. Asialla olivat Central Lancashire yliopiston tutkijoiden päällikkö Gayle Brewer sekä Leedsin yliopiston Colin Hendrie, joiden kyselyyn osallistui 71 seksuaalisesti aktiivista naista. Naisilta kysyttiin, että miksi he ääntelehtivät seksin aikana.

Kyselystä selvisi myös, milloin seksin aikana yleensä voihkitaan

Suurin osa kyselyn tuloksista olivat sellaisia, joita saattoi odottaa. Vastaajista 66 prosenttia kertoi ääntelehtivänsä seksin aikana nopeuttaakseen seksikumppaninsa orgasmin saamista. Peräti 87 prosenttia kertoi tekevänsä niin, että saisi itse tuon huipennuksen.

Mutta kyselyssä selvisi myös se, että naiset voihkivat myös silloin, jos he kyllästyvät, väsyvät tai tuntevat olonsa epämukavaksi seksin aikana, jonka ansiosta seksi olisi nopeammin ohi.

Kysely paljasti myös yleisen ajankohdan voihkimiselle. Tuollaisia ”seksiääniä” tehdään yleensä juuri siinä vaiheessa, kun mies on saamassa siemensyöksyn. Mutta monet naiset voihkivat myös silloin, kun he saavat itse orgasmin, jolloin äänet eivät ehkä ole teeskentelyä.

Lähde: Stay at Home Mum