”Menetkö kanssani naimisiin?” on kysymys, jota monet vakavassa parisuhteessa olevat odottavat, ja jos kosintaa ei kuulu, on helppo alkaa pohtia syitä siihen.

Rahaan liittyvät syyt ovat yksi suurimmista syistä, miksi mies viivyttelee ja lykkää kosintaa. Tämä selviää The Pearl Sourcen ja Laguna Pearlin teettämästä kyselystä, johon vastasi tuhat miestä, kertoo Cosmopolitan.

Kyselyn mukaan 27 prosenttia miehistä sanoi, että heidän tulonsa ja tulevat ansaintamahdollisuudet estävät heitä kosimasta. 26 prosenttia sen sijaan sanoi, että heidän oma velkansa vaikutti kosinnan lykkäämiseen ja 17 prosenttia miehistä kertoi syyksi kumppanin velat.

Toiset 17 prosenttia vastasi, että häiden hinta sai viivyttämään kosintaa. Tämä on sinänsä ymmärrettävää, koska häiden hintalappu voi paisua jopa kymmeniin tuhansiin.

Cosmopolitanin mukaan kyselyssä ilmeni, että puolet miehistä (50%) koki täydellisen sormuksen löytämisen aiheuttavan paljon paineita. 40 prosenttia sen sijaan sanoi, että kumppanilla oli liian korkeat odotukset sormukselta.

Ennen kuin mies kosii, hän pohtii myös hänelle päätöksen kannalta tärkeitä asioita. Kyselyn mukaan kolme tärkeintä seikkaa ovat parisuhteen kesto, kumppanin terveys ja elämäntavat sekä raha-asiat.

Voit tutustua kyselyn tuloksiin lähemmin täällä. Aiemmin kerroimme, mitkä ovat romanttisimpia paikkoja kosinnalle – lue lisää aiheesta täällä.

Lähde: Cosmopolitan