Etkö enää voi suhteessasi hyvin ja pohdit eroa? Liian hätäisen päätöksen tekeminen ei ole hyvä idea.

Tuntuuko sinusta, että päähäsi pomppaa jatkuvasti kysymys: pitäisikö meidän erota? Vaikka kysymys toistuisikin melko usein, älä silti hätäile päätöksen kanssa. Sitä ennen kannattaa nimittäin tehdä sisäistä tutkiskelua.

Vaikka intuitio sanoisikin sinulle, että olisi parasta vain kävellä pois, ei se silti ole aina oikea reaktio. Eron jälkeen saatat huomata uudessa suhteessa, että olosi on aivan sama, eikä muuttunut paremmaksi, vaikka kumppani vaihtui.

Ongelma ei siis välttämättä aina olekaan kumppani, vaan sinä itse. Kannattaakin siis kokeilla seuraavia neuvoja ennen eropäätöksen tekemistä.

 1. Pidä hyvää huolta itsestäsi
  Kun päässäsi alkaa pyöriä ajatus erosta, on tärkeää varmistaa, että voit itse hyvin. Tee siis asioita, jotka tekevät sinulle hyvää. Syö terveellistä ruokaa, liiku paljon ja tapaa hyviä ystäviä. Se, että voit henkisesti huonosti voi vaikuttaa siihen, että alat kyseenalaistaa omaa suhdettasi, vaikka kaikki olisikin hyvin.

 2. Kysy itseltäsi, mitä oikeasti haluat
  Meillä on kaikilla hetkiä, jolloin mietimme, olemmeko siinä pisteessä elämässämme, jossa haluammekin olla. Jos kuitenkin olet epävarma siitä, mitä oikeastaan haluaisit elämässäsi tehdä ja saavuttaa, saattaa tuntua helpommalta syyttää tästä epätietoisuudesta kumppania. Mutta jos sinä et sitä tiedä, miten hänkään voisi tietää? Tämä ongelma ei välttämättä liity lainkaan teidän välisenne suhteeseen.

 3. Yritä ajatella omaa negatiivista vaikutustasi suhteeseenne
  On helppo etsiä ja löytää virheitä suhteen toisesta osapuolesta, mutta mitä jos käännätkin katseesi hetkeksi peiliin? Mitä negatiivista sinä tuot suhteeseen? Kyseenalaista oma vaikutuksesi, ja saatat huomata asioita, jotka saavat sinut näkemään tilanteen uudella tavalla.

 4. Hidasta kierroksia
  Pitkän suhteen lopettaminen hetken mielijohteesta on harvoin hyvä idea. Ota rauhassa aikaa asian pohtimiseen, sillä nopea ratkaisu saattaa olla väärä.

 5. Älä yritä väkisin
  Vaikka annatkin itsellesi aikaa miettiä oikeaa ratkaisua, se ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi yrittää väkisin jäädä suhteeseen, joka ei toimi. Vaikka suhteen lopettaminen voikin olla todella vaikeaa, voi se silti olla oman hyvinvointisi kannalta oikea ratkaisu.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Nick Karvounis, Unsplash