Pettämiselle on yleensä jokin syy taustalla.

Pettäminen on yksi kamalimmista asioista, joka parisuhteelle voi tapahtua. Se, että luottamustamme loukataan niin pahasti, on asia, josta parisuhde ei välttämättä enää toivu.

Usein kaikkein kamalinta voi myös olla, mies ei osaa kertoa selkeää syytä pettämiselle, jos pettäminen käy ilmi. Asiaa on todella vaikeaa käsitellä millään asteella, ellei ole selvää, miksi toinen on pettänyt luottamuksen.

Pettämiseen johtaneet syyt voivat toki olla monimutkaisia, ja syyt vaihtelevat jokaisen pettäjän kohdalla.
On kuitenkin olemassa yleisimpiä syitä siihen, miksi mies pettää naista.

Nämä ovat miesten mukaan yleisimmät 8 pettämiseen johtavaa syytä.

 1. Jännityksen kaipuu
  Yhden ja saman naisen kanssa seksin harrastaminen käy jossain kohtaa auttamatta tylsäksi, vaikka seksin harrastaminen sinänsä onkin aina mukavaa. Uusi kumppani tekee kaikesta jännittävämpää ja kiihottavampaa.

 2. Epäonnistumisen pelko
  Eräässä tutkimuksessa saatiin selville, että miehet, joilla on kova epäonnistumisen pelko sängyssä, pettävät usein sen vuoksi, että he ajattelevat, että sillä ei ole väliä, vaikka epäonnistuisi yhden yön jutun kanssa, jota ei enää tarvitse tavata koskaan uudelleen.

 3. Raha
  Tämä syy on todella mielenkiintoinen: tutkimustulos paljastaa, että jos nainen tienaa miestä paremmin, käy mies todennäköisemmin vieraissa.

 4. Huono seksi
  Tämä sentään on melko ymmärrettävä syy: jos seksi oman kumppanin kanssa on huonoa, johtaa se usein uskottomuuteen. Myös huomion ja läheisyyden puute johtavat samalla tavalla uskottomuuteen.

 5. Alkoholi
  Vaikka onkin ärsyttävää, että joku syyttää omasta uskottomuudestaan alkoholia, on sillä silti oma vaikutuksensa uskottomuuteen. Alkoholi harvoin on kuitenkaan ainoa syy, se vain madaltaa kynnystä.

 6. Itsestäänselvyys
  Usein uskottomuus voi myös johtua tunteesta, että oma kumppani pitää itsestäänselvyytenä, ei enää kiinnitä tarpeeksi huomiota, eikä tunnu arvostavan toista osapuolta. Pettäminen johtuu yksinkertaisesti huomion ja rakkauden kaipuusta.

 7. Sitoutumisen kammo
  Kun suhteesta tulee yhä läheisempi ja tiiviimpi, voi miehelle yhtäkkiä iskeä paniikki: onko tämä nyt viimeinen nainen, kenen kanssa olen koskaan sängyssä? Enkö enää koskaan pääse harrastamaan kenenkään muun kanssa seksiä? Tässä kohtaa mies saattaa ajatella, että hänen on pakko ”vielä kerran” harrastaa seksiä uuden naisen kanssa.

  Osa syistä on vähemmän omituisia kuin toiset, vai mitä? Millaisia syitä sinä olet kuullut?

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib