Kehujen antaminen kumppanille nousi esiin useampaan kertaan.

Miehet ovat keskustelleet Reddit-sivuston AskMen-osiossa asioista, joita heidän odotetaan tekevän parisuhteessa ja mitä he itse toivoisivat naisten tekevän useammin. Esiin ovat nousseet muun muassa niin kehujen antaminen, aloitteiden tekeminen, päätösten tekeminen kuin yleinen kumppanin huomioiminen.

Tällaisista asioista olisi tietysti hyvä keskustella oman kumppanin kanssa kasvotusten. Miesten paljastuksista ja keskustelusta saa kuitenkin vinkkejä, joita voi itse hyödyntää omassa suhteessaan.

Alla onkin 13 seikkaa, joita miehet toivovat naisten tekevän useammin parisuhteessa. Paljastusten perässä olevan x:n kohdalta löydät linkin alkuperäiseen kommenttiin Redditissä.

1. Huomiota ja innostuneisuutta
”Innostuneisuus. Tytöt ovat todella pois tolaltaan, jos lopetat heidän huomioimisen ja käpälöinnin hetkeksi, mutta on todella mahtavaa saada sitä toisinaan itse.” (x)

2. Päätösten teko
”Päätösten tekeminen. Exäni ei suostunut tekemään päätöksiä mistään. Jos olin käymässä hänen luonaan, hän ei ostanut ruokaa ennen kuin saavuin ja päätin, mitä syömme.” (x)
”Olen kyllästynyt kuulemaan ’En tiedä, päätä sinä.’ Tee päätös toisinaan, jooko. Minua ärsyttää valita jokainen ruokapaikka, milloin mennään elokuviin jne. Pitäisin siitä, kun kuulisin mihin paikkaan haluat syömään, pöytä on varattu tiettyyn aikaan. Olisin niin iloinen.” (x)

3. Aloitteen teko
”Aloitteellisuus.” (x)
”Tee aloite. Pidän kyllä herrasmiesmäisistä teoista, mutta kun tyttö tekee aloitteen asioihin, se on mainio tunne. Se voi olla mitä tahansa viestin laittamisesta ensin, asioiden suunnittelemisesta yhdessä halaamiseen. Aloitteen tekeminen on jotain, mitä näe kovin usein, mutta se on erittäin viehättävää. (x)
”Tee aloite ihan mihin tahansa.” (x)

4. Kehuminen
”Anna kehuja. Emme ehkä ole hyviä ottamaan niitä vastaan, mutta sillä on silti valtavasti merkitystä, kun ne tulevat sinulta.” (x)
”Toivoisin, että tytöt antaisivat kehuja enemmän. Kerro, että näytän hyvältä tai kehu asuani. Kun teemme pieniä askareita, jotka vaativat hieman voimaa. Kerro kuinka vahvoja olemme, mutta ole vilpitön. Emme koskaan myönnä tätä, mutta se saa meidät tuntemaan kuin olisimme supermiehiä ja vain ainoa mies sinua varten. Kaikki nämä asiat toimivat tietysti myös päinvastoin.” (x)
”Kehut. Miehenä, meidän jatkuvasti odotetaan hukuttavan nainen kehuihin ja tukevan hänen itsetuntoaan, jotta he voivat tuntea olonsa sieväksi, fiksuksi ja ylisesti mahtavaksi (eikä minua se haittaa ollenkaan). Toisessa päässä, suurin osa deittailemistani naisista ei juuri koskaan kehunut minua. Miesten odotetaan vain olevan itsevarmoja ja vahvoja luonteessaan ilman, että kukaan kertoo heille kuinka mahtavia he ovat. Pitkässä suhteessa oleminen naisten kanssa, ketkä eivät kehu tarpeeksi, satunnaisesti kuullen heidän hokevan ’miehet eivät ole mitään’-toteamuksia ystäviensä kanssa, voi olla todellinen itsetunnon murskaaja.” (x)

5. Hiuksilla leikittely
”Leiki hiuksillani, hitto vie.” (x)
”Leiki hiuksillani. On raskasta olla hauska ja vahva koko ajan. Joskus haluan vain laittaa pääni hänen syliin ja hän käy läpi hiuksiani sormillaan.” (x)

6. Lohdutusta ja tukea
”Ole olkapää, jota vasten itkeä. Joskus miehet haluavat lohdutusta ja paapomista.” (x)
”Emotionaalinen tuki, kun minulla on vaikea päivä. Aiemmissa suhteissa minua mollattiin itkemisestä, jos minulla oli erityisen raskas päivän tai jopa sen jälkeen, kun isoisäni kuoli.” (x)

7. Halaukset ja läheisyys
”Halaa minua, nainen. Halaa minua.” (x)
”Kaksi sanaa: iso lusikka. Minä tykkään, kun minusta pidetään kiinni.” (x)

8. Kukkien antaminen
”Kukkia. Olisi kiva saada kukkia.” (x)
”Haluan v*ttu kukkia kerran elämässäni. Olen suuri kukkien antamisen ystävä ja rakastan kasveja paljon, mutta en ole koskaan saanut niitä. Minun täytyy saada jonain päivänä avata ovi ja ottaa vastaan kukkalähetys.” (x)

9. Vie treffeille
”Vie minut ulos toisinaan, jooko? Se vaikuttaa aina olevan minun idea, minä ajan jaminä paksan. Kerrankin olisi kiva olla se, jota hemmotellaan viemällä ulos.” (x)

10. Aloite seksiin
”Tee aloite seksiin. Olen väsynyt kuulemaan, että on miesten tehtävä tehdä aloite siihen. Minusta me kaikki kerranki nauttisimme, jos nainen osoittaisi kiinnostusta aloitteen tekoon.” (x)

11. Kohteliaisuus ja huomaavaisuus
”Oven pitäminen auki sinulle. Se on aina mielletty asiaksi, mitä miesten ’pitäisi’ tehdä, mutta tuntuu hyvältä, kun niin tehdään sinulle.” (x)
”Anna hierontoja. Siitä on vuosia, kun olen viimeksi saanut hieronnan, silti annan vaimolleni niitä ainakin kerran viikossa.” (x)

12. Kommunikaatio
”Kommunikoi. Jos haluat jotain, sano se. Kun kysyn mitä haluat joululahjaksi tai syntympäiväksi, kerro mitä tahdot. En osaa lukea ajatuksia, kukaan ei osaa lukea ajatuksia.” (x)

13. Kerro tunteistasi
”Sano vain ’rakastan sinua’.” (x)

Löydät lisää keskustelua ja kommentteja täältä.

Lähde: Cosmopolitan, Reddit