Tutkimuksen mukaan naisjohtajilla on yhteisiä luonteenpiirteitä. Onko sinulla näitä luonteenpiirteitä?

Kyvykkyyksien hallintaan erikoistuneen Caliper-yhtiön mukaan erityisesti stressinsietokyky eli kyky tuntea olonsa mukavaksi korkean paineen ympäristössä on merkittävä yhteinen tekijä menestyneiden naisten keskuudessa. Tutkimuksessa löydettiin yhteensä kuusi naisjohtajia yhdistävää tekijää, jotka ovat:

1. Itsevarmuus

Oletko suorasukainen, kun kohtaat ihmisiä? Ollaksesi menestynyt, sinun täytyy pystyä sanomaan asiasi suoraan.

2. Aggressiivisuus

Vaikkakin sanalla on negatiivinen kaiku, aggressiivisuus osatekijä menestyvien naisten taustalla. Kyse on ”terveestä” aggressiivisuudesta, jota täytyy tasapainottaa kuitenkin tasapainottaa empatialla.

3. Empatia

Naisjohtajilla on kyky kuunnella ja ymmärtää muiden tunteita. Ongelmat täytyy kohdata ja ne täytyy hyväksyä. Johtaja ei saa kuitenkaan heittäytyä liian tunteikkaaksi, jotta homma pysyy oikeilla urilla.

4. Egon vahvuus

Egon vahvuus tarkoittaa uskoa itseensä ja uskoa kykyynsä voittaa haasteet.

5. Energia

Jotta pomo voi olla energinen ja tiimiään innostava toimistolla, hänen täytyy myös ladata omat akkunsa eli nauttia hyvästä ruoasta, urheilla reippaasti ja rentoutua. Haasteena on siis jatkuva energisyyden tavoittelu.

6. Stressinsietokyky

Johtajana täytyy pystyä löytämään ratkaisut ongelmiin. On hyvä esimerkiksi tiedostaa, mitkä asiat ajavat itsensä raivon partaalle. Itsetietoisuus on tärkeä voimavara.

Lähde: The Telegraph