Toiset nauttivat meikkien käytöstä ja laittautumisesta, kun taas toiset vähät välittävät moisesta – tai eivät oikein osaa tehdä sitä.

Jokainen on kaunis sellaisena kuin on, omana itsenään. Meikkaaminen on myös jokaisen oma valinta; jokainen laittautuu tai on laittautumatta niin, miten itsestä tuntuu hyvältä, eikä ketään pidä arvostella valintansa suhteen.

Koska meikkivinkkejä on netti pullollaan, on tämä suunnattu enemmän heille, jotka eivät tykkää tai osaa meikata – kohtalotovereita nimittäin löytyy ja paljon! Jos kuulut niiden ihmisten joukkoon, kenelle meikkaaminen on vieras maailma, voit löytää samaistuttavaa näistä alle listatuista asioista.

Jos et pidä meikkaamisesta tai hiusten laittamisesta, sitten ymmärrät nämä asiat:

1. Kun meikkaat, lopputulos ei ole kovin hääppöinen. Joskus sinusta tuntuu kuin olisit 3-vuotias, joka on saanut ensimmäistä kertaa käsiinsä huulipunan.

2. Olet suosinut muodissa olevaa luonnollista tyyliä ikuisuuden; olet tosin tehnyt niin muun muassa yllä olevan kohdan takia ja sinua on aina nähty liikenteessä useammin ilman meikkiä kuin meikattuna.

3. Osaat ehkä tehdä yhden osan meikkiä ihan ookoosti.

4. Et koskaan kykenisi meikkaamaan muita.

5. Meikkitutoriaalit saavat olosi tuntumaan toivottomalta. Toisinaan päätät kokeilla, jos esimerkiksi videotutoriaaleista oppisi jotain, mutta todella helpoksi kuvailtu tutoriaalikaan ei ihan aina tunnu siltä kokemattoman meikkaajan kohdalla.

6. Pahin painajaisesi on päätyä kauppojen meikkiosastoille, koska siellä sinulle tulee hieman pallo hukassa -olo.

7. Turvaudut aina muiden apuun, jos sinulla on esimerkiksi juhlatilaisus edessä ja haluaisit edes hieman meikkiä. Paras ystäväsi onkin tottunut olemaan luottomeikkaajasi ja hänen ei enää tarvitse edes ohjata sinua sulkemaan silmiä tai katsomaan kohti kattoa, kun hän tekee silmämeikkiäsi.

8. Kun joku koettaa rajata silmiäsi, silmäsi alkavat täyttyä kyynelistä. Se on epämukava tunne etkä voi sille mitään.

9. Olet toisinaan kateellinen heille, jotka onnistuvat päivittäin täydellisesti meikissään.

10. Kun olet ystäväporukalla liikenteessä ja muut parantelevat meikkiään vessassa, seuraat hieman kiusaantuneena vieressä.

11. Toisinaan hankit meikkejä, kun tunnet olosi optimistiseksi. Lopulta meikkituotteet ovat vain laatikon pohjalla pölyttymässä.

12. Kun kehut jonkun meikkiä, saat kuulla kuinka helppo se on tehdä ja kuka tahansa osaisi sen – paitsi sinä ja meinaat pyöritellä silmiäsi.

13. Kun joku on meikannut sinut pitkän tauon jälkeen, tuijotat itseäsi peilistä ja mietit, kuka sinua sieltä tuijottaa takaisin – ja mietit, mitä ihmettä kulmakarvoillesi tapahtui.

15. Kun sinut on meikattu ja tunnet olosi hyväksi meikissä, päätät nukkua meikit kasvoillasi, jotta näyttäisit samalta vielä aamulla herätessäsi, mutta eihän se niin mene. Aamulla peset meikkisi ja jatkat päivää omana, kauniina itsenäsi.

Lähde: Cosmopolitan