Maailman rikkaimmista vain 10 % on naisia

Vielä harvemmassa ovat naiset, jotka ovat tienanneet rikkautensa omalla työllään perimisen sijaan.

Miesten ja naisten palkkaerojen ollessa hyvin tiedossa ei liene kovinkaan suuri yllätys, että maailman rikkaimpia listatessa on miljardöörien joukosta suurin osa miehiä.

Talouslehti Forbes koosti vuoden 2016 listan maailman miljardööreistä ja heistä 190 on naisia. Noin ilmaistuna määrä voi tuntua suurelta, mutta Women’s Healthin mukaan se on vain 10 prosenttia kaikista listan miljardööreistä, joita listalla on yhteensä 1 810.

Forbesin listan top 30:een päässeet naiset ovat perineet omaisuutensa. Heidän joukossaan ovat muun muassa L’Orealin perijätär Lilaine Bettencourt ja makeisyritys Marsin perijätär Jacqueline Mars.

Listan 190 naisesta vain 33 on rakentanut vaurautensa itse eli he eivät ole perineet omaisuuttaan. Näistä naisista varakkain on Zhou Qunfei, jonka yritys valmistaa laseja älylaitteisiin muun muassa Applelle, ja hän on Women’s Healthin mukaan 32-vuotiaana maailman nuorin omalla työllään miljardööriksi rikastunut nainen.

Naisten määrä listalla on vähentynyt viime vuodesta, jolloin naisia oli listalla 197. Women’s Healthin mukaan maailman miljardöörien määrä on kuitenkin ylipäänsäkin vähentynyt tälle vuodelle.

Löydät Forbesin koko listan maailman äveriäimmistä ihmisistä täältä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.