Shampoo ja hoitoaine sopivat hyvin yhteen, mutta sopivatko kaikki?

Tähän saadaan yllättävä vastaus The List -sivustolta. Oletko miettinyt joskus hankkivasi kalliin hoitoaineen rinnalle jonkin halvan shampoon? Se ei kannata, koska sivuston mukaan kahden erityyppisen shampoon ja hoitoaineen käyttö ei yleensä tee hyvää hiuksillesi. Ne eivät toimi yhdessä tehokkaasti, jos ne eivät ole samalla tavalla toimivia.

Helpoin keino on käyttää saman brändin shampoota ja hoitoainetta, koska ne toimivat varmasti hyvin yhteen. Niitä on testattu yhdessä, joten niistä on saatu tehtyä mahdollisimman hyvin keskenään toimivia. Niihin on voitu silloin laittaa juuri niitä aineksia, joilla yhteensopivuus on taattua.

Tämä on todettu varsinkin silloin, jos on pitänyt saada hilsettä pois päänahasta. Jos on käytetty eri brändin hilseeseen tehoavaa shampoota kuin mitä hoitoaine on, ovat ne tehonneet yhdessä huonommin kuin ne olisivat tulleet samalta brändiltä.

Myös kuiviin ja katkenneisiin hiuksiin kannattaa käyttää hyvin yhteen sopivaa shampoota ja hoitoainetta, jotta niissä olevat aineosat tukevat ja täydentävät toisiaan.

Mutta mitä jos pitää hoitaa useampaa hiuksissa ja hiuspohjassa olevaa ongelmaa? Silloin sinun pitää lukea tuotteissa olevat selosteet tarkoin läpi. Jos päänahassa on ongelmia, hanki siihen sopiva shampoo. Ja hoitoaineen on hyvä olla hiuksillesi sopiva. Silloinhan eri bränditkin voisivat sopia keskenään? Mutta varmin tapa on hankkia ne samalta tuottajalta.

Lähde: The List