Merkit tunnistamalla voi vielä koettaa muuttaa tilannetta ja mahdollisesti pelastaa suhteen.

Riidat ja konfliktit ovat normaaleja ja väistämätön osa ihmissuhteita. Pitkään parisuhteeseen tai avioliittoon kuuluuvat myös ylä- ja alamäet.

Joskus tämä kaikki on kuitenkin liikaa ja ne syövät suhdetta. Sosiaalityön maisteri ja lisensoitu kliininen sosiaalityöntekijä, terapeutti Julie Orlov kirjoitti Your Tango -sivustolla viidestä merkistä, jotka viittaavat siihen, että suhteesi tai avioliittosi yllä leijuu avioeropilvi.

Nämä merkit viittaavat parisuhteesi tai avioliittosi olevan eron partaalla:

1. Alat olla välinpitämätön…

sekä suhdettasi että kumppaniasi kohtaan. Koet rakkautesi olevan katoamassa, koska et tunne mitään. Jos liekit ovat muuttuneet hiillokseksi ja hiilloskin alkaa hiipua, on suhteesi todella vaarassa.

2. Suhtaudut negatiivisesti kumppaniisi

Kaikki kumppanistasi käymät keskustelut muiden kanssa ovat negatiivisia. Keskityt asioihin, jotka hän tekee väärin etkä enää näe, mitä hän tekee oikein. Etsit vain sellaisia läheisiä, jotka ovat kanssasi samaa mieltä ja vahvistavat negatiivisia tuntemuksiasi.

3. Alat vältellä kotona olemista kumppanisi ollessa siellä

Teet suunnitelmia ystäviesi kanssa, näet työkavereita töiden jälkeen tai jos tilanne todella kärjistyy pahaksi, päädyt aloittamaan suhteen jonkun toisen kanssa. Jos vietät kaiken vapaa-aikasi vietämällä sen muiden kuin kumppanisi kanssa, olet jo irtautunut suhteesta. Tässä vaiheessa mieluummin välttelet parisuhdetta tai avioliittoa koskevia aiheita niiden kohtaamisen sijaan. Jos tällainen käytös jatkuu, se lopulta johtaa pitkän suhteen päättymiseen.

4. Haaveilet sinkkuna ja omillaan olemisesta

Sillon tällöin on normaalia haaveilla sinkkuna olemisesta tai jonkun toisen kanssa olemisesta, mutta jos sitä tekee säännöllisesti, voi sinulla olla jo toinen jalka oven välissä matkalla pois suhteesta eikä vaadita paljoa, että toinen jalka tulee mukana. Ajatukset edeltävät toimia ja voit puhua tai ajatella itsesi päättämään suhteesi ennen kuin edes tiedät sitä.

5. Koet ”lamppu syttyy” -hetken

Ja tämä hetki saa sinut sisäistämään, että olet kestänyt liittoa, joka ei vain toimi. Uskot pitäneesi itsesi tilanteessa, joka ei ole sinulle hyväksi ja tulet siihen lopputulokseen, ettei se enää käy. Sitoudut omaan hyvinvointiisi ja et enää hyväksy epäkunnioittavaa tai loukkaavaa käytöstä. Kun niin sanotusti lamppu syttyy pääsi päällä, suhteesi tai avioliittosi pitää muuttua heti, jos haluat olla eroamatta tai saat kerättyä voimia lähteä siitä.

Lähde: Your Tango

Kommentit

Kommenttia