Suklaatauko tekee sinulle ihmeitä!

Suklaa: joka naisen ykkösherkku! Jos nyt kysyn, rakastatko sinäkin suklaata, vastaat todennäköisesti kyllä. Ikävä kyllä suklaa on yksi sellaisista herkuista, joita meidän pitäisi pystyä syömään vain rajallinen määrä.

Suklaan syöntiä ei tietenkään tarvitse lopettaa kokonaan, mutta jonkinlainen itsehillintä on ehdottomasti suositeltavaa, sillä niin herkullista kuin suklaa onkin, terveytemme kannalta se ei ole mikään optimaalinen ruoka.

Vaikka suklaa on herkullista, joillakin suklaan variaatioilla voi olla kielteisiä vaikutuksia terveyteemme – kaikki suklaa ei siis ole terveyden kannalta yhtä hyvää. Esimerkiksi tummalla suklaalla voi olla terveyshyötyjä, kun sitä nautitaan kohtuullisesti, mutta muut suklaatyypit, kuten valkoinen suklaa ja maitosuklaa, sisältävät yleensä runsaasti rasvaa ja lisättyä sokeria.

Jos sinusta tuntuu, että suklaatottumuksesi vaikuttavat kielteisesti terveyteesi, kannattaa suklaasta pitää kunnon tauko. Suklaan syönnin lopettaminen voi aluksi tuntua vaikealta, mutta se voi tehdä ihmeitä sekä mielelle että keholle. Suklaasta luopuminen 30 päivän ajaksi voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, että saat paremmat yöunet ja mielialan vaihtelut vähenevät.

Nämä 8 mieletöntä vaikutusta sillä on sinulle, jos pidät suklaasta kuukauden mittaisen tauon.

 1. Sinulla on vähemmän mielialanvaihteluita, joita suklaan sisältämä sokeri aiheuttaa.

 2. Painosi todennäköisesti putoaa, sillä säästyt melkoiselta kalorimäärältä!

 3. Jos olet kärsinyt närästyksestä, auttaa suklaatauko siihenkin.

 4. Saatat nukkua paljon paremmin, sillä suklaa sisältää kofeiinia, ja erityisesti illalla nautittuna suklaa voi aiheuttaa nukahtamisvaikeuksia.

 5. Olet todennäköisesti paremmin yhteydessä tunteisiisi, sillä et pakene negatiivisia tunteita suklaan syöntiin.

 6. Riskisi sairastua kakkostyypin diabetekseen laskee.

 7. Myös riskisi sairastua sydän- ja verisuonitauteihin laskee.

 8. Saatat kärsiä harvemmin migreeneistä, sillä suklaalla on todettu kenties olevan yhteys migreeneihin.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Eat This, Not That