Nämä merkit viittaavat siihen, että aika, jolloin viikonloppuiltojen vietto yökerhoissa oli hauskaa, on jäämässä taakse.

”Ei tämä ole enää hauskaa.” Tämä lause tulee jokaisen mieleen jossain vaiheessa, kun seisot täyden yökerhon tanssilattialla juoma kädessä humalaisten ihmisten heiluessa ympärillä.

Vielä parikymppisenä viikonloput saattoivat kulua pitäen hauskaa kaupungin kuumimmissa menomestoissa, mutta kun ikää on tullut lisää, on suhtautuminen koko touhuun alkanut muuttua ja rauhallisemmat illat vähemmän meluisassa pubissa tai ihan vain kotona ystävien kanssa houkuttelevat enemmän.

Tämän kaiken voisi kärjistää niin, että sinusta on tullut liian vanha yökerhoihin. Alla on 10 merkkiä, jotka puhuvat sen puolesta.

1. Et voi sietää muita ihmisiä

Toisin kuin aiemmin, nyt kaikki muut vain ärsyttävät sinua – ja mitä enemmän he ovat humalassa, sitä suurempi on heidän aiheuttama ärsytys.

2. Suurten bilesuunnitelmien teko ei enää huvita

Ajatus etkoilusta ja villien iltasuunnitelmien teosta vain väsyttää. Elät viikonloppuja varten, mutta eri tavoin kuin ennen: nyt haluat levätä työviikon jäljiltä, syödä hyvin ja hoitaa kotiasi ja ehkä juoda hieman viiniä kotioloissa rentoutuen.

3. Äänekäs musiikki rasittaa korviasi

Pohdit, miten sinun pitäisi pysty puhumaan ystävillesi, kun musiikki soi niin isolla ja mietit, onko se aina ollut yhtä isolla.

4. Juomien hinnat kauhistuttavat

Yökerhojen hintoihin verrattuna saisit juotua enemmän ja halvemmalla, kun ostaisit juomat kaupasta tai Alkosta. Ennen se ei haitannut, mutta nyt mielesi on alkanut muuttua.

5. Sinulla ei ole aikaa krapulalle

Jotta kestäisi olla yökerhossa, tarvitset tarpeeksi alkoholia. Siitä taas seuraa helpoti krapula, jolle sinulla ei ole aikaa, koska aikuisena on paljon enemmän tekemistä kuin vain maata sängyssä potemassa pahaa oloa.

6. Kaikki saa sinut tuntemaan olosi vanhaksi

Musiikki on sinulle outoa, tanssiliikkeet näyttävät kummalliselta, vessassa räpsitään valokuvia ja ihmiset pukeutuvat erikoisesti. Hämmästelet tätä kaikkea ja hoksaat, että esimerkiksi kaipaat musiikiksi biisejä, jotka olivat ajankohtaisia hittejä viisi tai vaikkapa kymmenen vuotta sitten.

7. Haluat oikeasti nähdä ja viettää aikaa ystäviesi kanssa

Kun ikää on tullut lisää, ovat työt ja elämä alkaneet viedä enemmän aikaa, joten ystäviä näkee usein vähemmän. Siksi illat yökerhossa juoden drinkkejä ja huutaen pauhaavan musiikin yli eivät enää riitä hyväksi tavaksi viettää aikaa ystävien kanssa.

8. Tanssilattia ei enää houkuta

Ensinnäkin et oikein osaa hahmottaa, miten yökerhoissa soivaa musiikkia pitäisi tanssia, koska se on ihmeellistä jytkettä nykyisin. Toisekseen et jaksa täyteen ahdattua tanssilattiaa, joka on ihan tahmainen loiskuneista juomista – arvostat kenkiäsi enemmän.

9. Yöllinen roskaruoka ei enää houkuta

Ennen saatoit kotimatkalla hakea hieman evästä, kun villi biletys oli aiheuttanut hirveän roskaruoan himon. Nyt sinua lähinnä kauhistuttaa kaiken sen rasvan ja kaloreiden määrä ja jätät visiitit pikaruokaa myyviin paikkoihin nuorempien jutuksi – kun jonotkin ovat niin pitkät.

10. Vaateongelmat

Vaateongelmia sinulla on ollut aiemminkin, mutta nyt huomaat vaatevarastosi koostuvan lähinnä asiallisemmista juhlavaatteista ja töihin sopivasta vaatetuksesta. Etkä enää mahdu vanhoihin, opiskelija-ajoista muistuttaviin bilevaatteisiisi.

Lähde: Metro