Laventelista voi olla iloa myös kauneudenhoidossa.

Laventeliin liittyy ihanat rentoutumisen tunteet. Sen lehdistä tehdyn teen nauttiminen tai sen tuoksun haistaminen voivat rauhoittaa mieltäsi tai auttaa sinua nukkumaan paremmin.

Sitä voi kuitenkin käyttää myös osana kauneudenhoitoa. HuffPostin mukaan laventelia on käytetty sen puhdistavien ja parantavien vaikutusten takia kautta aikojen.

Laventelia voi käyttää yksistään tai yhdistää sitä muihin ainesosiin ja tehdä näin itse omia kauneudenhoitotuotteita. Alla on kolme hieman yllättävääkin käyttötapaa laventelille.

1. Aknen hoitoon: SkinInfluence NYC:n ihotautilääkäri Marina Peredon mukaan monet aknen kanssa kamppailevat eivät tiedä, että kasviöljyt, kuten laventeli, eivät tuki huokosia.

”Sen antiseptiset ja antibakteeriset ominaisuudet voivat olla luonnollisempi ratkaisu lievään akneen”, Peredo kertoo.

Hän suosittelee oman kasvoveden tekoon yhdistämään muutama tippa laventeliöljyä taikapähkinä-kasvoveteen. Laventeli parantaa ja hoitaa finnejä kasvoveden tasapainoittaessa ihoa. Kostuta pumpipallo sekoituksessa ja levitä sitä puhtaille kasvoille.

2. Päänahan huuhteluun: Jos olet kokeillut lähes kaikkia hilseshampoomerkkejä, joita on saatavilla, parantaaksesi kuivaa, kutiavaa päänahkaa, älä luovu toivosta ennen kuin olet testannut Amy Jirsan laventelista sekoitusta päänahan pesuun. Kirjassaan The Herbal Goddess Jirsa on julkaissut ohjeensa, joka yhdistää kiehuvassa vedessä liotetun kuivatun laventelin ja omenaviinietikan. Ravitseva seos poistaa kertymiä päänahasta, lieventää ärsytystä ja palauttaa luonnollisen pH-tasapainon päänahkaasi. Katso Jirsan ohje YouTubesta täältä.

3. Haavojen hoitoon: Jos hyönteisen pisto tai purema vaivaa, suosittelee ihotautilääkäri Gary Goldfaden levittämään hieman laventeliöljyä kohtaan turvotuksen ja kutiamisen vähentämiseksi. Laventeli auttaa myös lievittämään haavoja ja parantamaan arpikudoksen kehittymistä, mistä voi olla hyötyä ihon parantumiselle.

Goldfaden kuitenkin huomauttaa, että monilla voi tulla allergisiareaktioita laventeliin, yleensä ihottumien muodossa. Jos ihosi on herkkä, Peredo suosittelee yhdistämään laventeliöljyn luonnollisiin öljyihin tai jopa tavalliseen kosteusvoiteeseen.

Aina kannattaa kuitenkin tehdä testi pienellä alueelle tai kysyä lääkäriltä neuvoa ennen kuin kokeilet kotitekoista kauneudenhoito-ohjetta.

Lähde: HuffPost