Moni nainen kärsii lapsettomuudesta, mutta osalle se on oma valinta. Siihenkin voi löytyä paljon erilaisia syitä.

Tähän aiheeseen on perehdytty The Guardian -lehden sivuilla. Lehti on haastatellut monia naisia, jotka ovat valinneet itse lapsettomuuden. Osa haastatteluista nähdään videolla, jota voit mennä katsomaan tästä. Video näkyy myös tämän sivun yläosassa. Siihen on otettu mukaan viisi eri-ikäistä naista, jotka kertovat kuinka heitä on kohdeltu, kun he ovat kertoneet halustaan pysyä lapsettomina.

Yksi videon naisista on Julia, 36. Hän työskentelee alalla, jossa hän näkee paljon lapsia ja hän pitää kovasti lapsista. Ei hänen silti mielestään tarvitse haluta omia lapsia. Hän ei halua, että koko hänen vuorokautensa sisältää lapsiin liittyvää elämää, vaikka hän viihtyykin lapsien seurassa. Hän kertoo, että varsinkin naiset ovat kertoneet, etteivät ymmärrä hänen valintaansa. Siksi hän on pyytänyt heitä ensin perehtymään asiaan ennen kuin tulevat häntä moittimaan. Häneltä on myös kysytty, että mitä hän sitten tekee, kun on vanha ja yksinäinen. Hän miettii, että ehkä hän juuri haluaakin sitä, että saa olla vanhana yksin.

Sabrina, 25, kertoo videossa, että ei ole mitään väärää tapaa olla nainen, joten lapsettomuuden valinta ei ole sekään väärä tapa olla nainen. Hän tajusi vasta sitten, että niinkin voi myös elämässään valita, kun hänen luokkatoverinsa kertoi ajatuksistaan, että ei ehkä koskaan haluaisi lapsia.

Kristeniä, 45, on kutsuttu lapsettomuuden valinnan takia itsekkääksi sekä monilla muilla aika ikävillä adjektiiveilla.

Katso vielä videolta miksi Kaitlin, 22, ja Altagracia, 30, ovat valinneet lapsettomuuden. Kaitlin on tehnyt tämän valinnan nuorestä iästään huolimatta jo kauan sitten. Altagracia on joutunut usein tilanteeseen, jossa hän ei osaa vastata siihen, että miksi hän on päätynyt tähän ratkaisuun.

Lähde ja video: The Guardian