Lapset sanovat ’Rakastan sinua’ äidilleen 12 kertaa kuukaudessa, paljastaa kysely

Kyselyllä selvitettiin myös, mitä ihmiset toivoivat, että olisivat sanoneet äideilleen useammin.

Äidit saavat kuulla 12 kertaa kuukaudessa lapsiltaan sen, että he rakastavat äitiään. One poll -sivuston toteuttaman kyselyn mukaan ’Rakastan sinua’ sanotaan äideille viidesti kasvotusten, viidesti viestittämällä, kuten esimerkiksi WhatsApp-sovelluksella, sekä kahdesti se tulee esiin sosiaalisessa mediassa ja onnittelukorteissa, kertoo The Independent.

Kyselyyn osallistui 2 000 ihmistä, joiden joukosta nuoret aikuiset käyttivät tunteidensa ilmaisuun todennäköisimmin teknologiaa. 38 prosenttia kyselyyn vastanneista 18-34-vuotiaista käytti viestejä ja 29 prosenttia käytti sosiaalista mediaa rakkaudentunnustuksiin.

The Independentin mukaan 15 prosenttia aikuisista kuitenkin myönsi, etteivät koskaan sanoneet ’Rakastan sinua’ äidilleen ja 14 prosenttia kertoi, etteivät sanoneet sitä äidilleen kasvotusten. Neljä kymmenestä sen sijaan koki, ettei ollut kertonut rakastavansa äitiään niin usein kuin olisi pitänyt.

Kuusi kymmenestä kyselyyn vastanneesta oli sitä mieltä, että heidän pitäisi jakaa tunteensa äitinsä kanssa useammin. 51 prosenttia naisista koki todennäköisemmin, etteivät he kertoneet äidilleen miten erityinen hän on, kun taas miehistä 41 prosenttia tunsi samoin.

The Independentin mukaan lähes neljännes naisista toivoi, että he olisivat pyytäneet enemmän halauksia äidiltään. Miehistä samoilla linjoilla oli kuitenkin vain 14 prosenttia.

PizzaExpressin teettämästä kyselytutkimuksesta ilmeni, että valitettavasti yli puolet (58%) pitää äitiään itsestään selvänä ja keskiverto aikuinen on ollut kaikista kiittämättömin teini-ikäisenä. Yli neljännes osallistujista sanoi pitäneensä äitiään itsestäänselvyytenä 13-16-vuotiaana.

”Me emme käytä tarpeeksi aikaa jakaaksemme rakkaidemme kanssa asioita, joista nautimme, ja harvoin hyödynnämme mahdollisuuden sanoa äidille kasvotusten kuinka erityinen hän on”, PizzaExpressin Timotyhy Love kommentoi.

The Independentin mukaan tutkimuksessa paljastui myös viisi asiaa, joita ihmiset toivoivat sanovansa äideilleen useammin. Ne viisi asiaa ovat:

1. Rakastan sinua (45%)

2. Kiitos (35%)

3. Olet maailman paras äiti (25%)

4. Saanko halauksen? (19%)

5. Olen pahoillani (18%)

Lähde: The Independent