Kysely paljasti: Elät elämäsi kalleimman vuoden 31-vuotiaana

Kallein ikävuosi johtuu suurista elämän virstanpylväistä, jotka usein tapahtuvat lähekkäin.

Oletko yli 31-vuotias? Jos vastaus on kyllä, voit huokaista helpotuksesta, sillä elämäsi kallein ikävuosi on jo takana. Business Insider Nordicin mukaan ClearScoren teettämä kysely on paljastanut, että elämän kallein vuosi on 31-vuotiaana.

Kyselyn mukaan suurimmat menot 31-vuotiaana syntyvät naimisiin menemisestä (27%), kodin ostamisesta (25%), vauvan saamisesta (20%) ja häämatkan maksamisesta (14%). Tyypillinen 31-vuotias joutuukin säästämään noin 48 000 euroa kattaakseen erilaisia kuluja.

”Monet elämän suurista virstanpylväistä yleensä tapahtuvat todella lähekkäin, joten emme ole yllättyneitä tiedosta, että miten paljon ihmiset kuluttivat elämänsä kalleimman vuoden aikana”, ClearScoren toimitusjohtaja Justin Basini kommentoi.

Business Insider Nordicin mukaan noin 60 prosentilla kyselyyn vastanneista oli rahaa säästössä kaikkea varten, mutta kolmannes (33%) 25-34-vuotiaista kertoi vielä luottavansa vanhempiensa apuun – vain 14 prosenttia yli 55-vuotiaista sanoi samaa.

Kolmekymppisten tulevia rahahuolia olivat muun muassa säästäminen eläkkeelle jäämistä varten, rahan säästäminen ylipäänsä ja riittävän taloudellisen vakauden saaminen lapsien kasvattamista varten. Kyselyyn vastasi 3 000 henkilöä.

Lähde: Business Insider Nordic


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.