Ystävät ovat elintärkeitä.

Oletko aloittanut uuden suhteen? Se on varmasti hauskaa, mutta muista antaa aikaa myös ystävillesi. Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet ystävien olevan hyvästä sekä sinulle itsellesi että rakkauselämällesi.

Cosmopolitan listasi kuusi, tutkimuksiin perustuvaa syytä, miksi ystäviä ei kannata uhrata poikaystävän takia:

1. Et tiedä, milloin tarvitset heitä jälleen

Tukevalla poikaystävällä voi olla suurempi vaikutus nuoren naisen onnellisuuteen kuin hänen vanhemmillaan tai ystävillään. Heti naisen ollessa jälleen sinkku, ovat hänen ystävänsä he, jotka määrittelevät, kuinka tyytyväinen hän on. Miehiä tulee ja menee, mutta pidä ystäväsi lähelläsi, niin pärjäät ylä- ja alamäissä paremmin.

2. Ihmisille aika ystävien kanssa on hauskempaa kuin puolisoiden kanssa

Se ei tarkoita, etteikö naimisiin meneminen kannattaisi, vaan se toimii muistutuksena siitä, että ystävät ovat paras tauko päivittäisen elämän paineista – oli osa sitä puoliso ja lapset tai ei.

3. Pariskuntaystävät tekevät omasta suhteestasi paremman

Cosmopolitanin mukaan tutkijat ovat väittäneet, että pariskunnat, joilla on pariskuntia ystävinä, ovat onnellisempia kuin ne pariskunnat, joilla sellaisia ei ole.

4. Ystävät täyttävät emotionaalisen tyhjiön poikaystäviä paremmin

Ystävät poistavat yksinäisyyttä enemmän kuin aviomiehet, tutkimuksista on selvinnyt.

5. Ystävät voivat pelastaa elämäsi

Yhden tutkimuksen mukaan rintasyöpäpotilaat, joilla ei ollut ystäviä, menehtyivät 66 prosenttia todennäköisemmin kuin naiset, joilla oli vakaa ystäväpiiri. Kumppani taas ei vaikuttanut menehtymisen todennäköisyyteen.

6. Ystävät auttavat löytämään uuden kumppanin

Jos olet parisuhteessa ja se menee pieleen tai olet jo sinkku, on ystävistäsi apua uuden rakkauden löytämisestä. Ihmisten seksikumppaneista 40 prosenttia on Cosmopolitanin mukaan ystävien esittelemiä.

Lähde: Cosmopolitan

Kommentit

Kommenttia