Kuorinta on osa monen ihonhoitorutiineja, mutta sitäkin voi tehdä liikaa.

Kuorinta on hyvästä iholle, mutta siinäkin pitäisi muistaa kohtuus, sillä liiallinen kuorinta ei ole hyvästä. Laillistetun sairaanhoitaja ja ihonhoidon asiantuntija Jamie Sherrillin mukaan mikä tahansa kuorinta, joka aiheuttaa muutoksia ihossa, tarkoittaa sinun kuorivan enemmän kuin on tarpeen.

Sherrill listasi kolme varmaa merkkiä siitä, että kuorit ihoasi liikaa sekä kertoi, miten tulisi toimia, jos huomaat kysyisiä merkkejä.

Kiiltävä otsa

”Kun otsasi voi toimia kuin peilinä, tiedät kuorineesi ihoasi liikaa”, Sherrill sanoo.

Tämä johtuu Sherrillin mukaan siitä, että valo heijastuu liikaa kuoritulta iholta helposti, koska ihon luonnollista pintaa on siloteltu liikaa.

Turvotus

Liiallinen kuorinta voi saada ihon näyttämään hieman turvonneelta. Sherrillin mukaan ei ole väliä, käytätkö kemiallista vai fyysistä kuorintaa.

”Tämä aiheuttaa tulehdusta, mikä ajan kanssa voi vahingoittaa ihon luonnollista suojakerrosta”, hän selventää.

Finnit ja akne

Voisi kuvitella, että kuorinta vain auttaisi puhdistamaan ihoa niin, ettei aknesta koidu ongelmia, mutta liiallinen kuorinta voi johtaa juuri siihen.

”Jos kuorit ihoasi oikein, voi se auttaa pääsemään finneistä eroon puhdistaen pois kuolleita ihosoluja, jotka tukkivat huokosia. Jos kuitenkin kuorit liikaa, poistat myös terveitä ihosoluja, jotka suojaavat ihoasi”, Sherrill selittää.

Lopputuloksena on juuri se, mitä olet koettanut välttää.

”Saat itse aiheuttaa oman aknesi”, Sherrill sanoo.

Mitä sitten pitäisi tehdä, jos olet kuorinut liikaa ihoasi? Sherrill suosittelee lopettamaan kuorinta-aineen tai -tavan käytön välittömästi.

”Odota kunnes epätoivottu kiilto, turvotus tai akne menee pois ja sitten hitaasi ota kuorinta jälleen osaksi rutiinejasi – kerran joka toinen päivä”, Sherrill neuvoo.

Lähde: HuffPost