Tiesit varmaan, että tupakka ja rasvainen ruoka voivat lyhentää elinikääsi huomattavasti. Mutta tiesitkö, että myös seuraavat tavat voivat aiheuttaa ennenaikaisen kuoleman?


Saattaa olla, ettet ole ikinä aloittanut polttamista ja seuraat tarkasti, millainen ruokavalio sinulla on. Sekään ei kuitenkaan aina riitä, sillä on olemassa myös lukuisia muita huonoja tapoja, jotka voivat viedä sinut ennenaikaiseen hautaasi.


Nämä kannattaa jokaisen lukea läpi, sillä jos eläkeiästään haluaa nauttia pitkään, kannattaa seuraavat tavat heittää romukoppaan!

 1. Istut paljon
  Päivittäinen istuma-aikasi ei saisi ylittää 3 tuntia, sillä se kuluttaa elämästäsi vuosia pois!

 2. Nukut liian vähän…
  Et ainakaan saisi nukkua alle 5 tuntia yössä!

 3. … tai nukut liian paljon
  Et myöskään saisi nukkua yli 9 tuntia yössä, ainakaan usein.

 4. Syöt usein punaista lihaa
  Voit syödä punaista lihaa välillä, mutta ei päivittäin. Vaihda protskut mieluummin kalaan, kanaan tai kasvipohjaisiin tuotteisiin! Näin huijaat kuolemaa useilla vuosilla!

 5. Vietät liikaa aikaa sisällä
  Yllätyt ehkä, mutta sisäilma on epäterveellisempää kuin ulkoilma ja auringonvalon puute voi häiritä unirytmiäsi, mikä ajan saatossa tuo kuoleman lähemmäksi.

 6. Olet liian huoleton raha-asioissasi
  Raha-asioista stressaaminen voi aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja, mitkä myös johtavat sinut ennenaikaiseen kuolemaasi.

 7. Et syö aamiaista
  Eräässä tutkimuksessa todettiin, että heillä, jotka skippaavat aamiaisen säännöllisesti on 50 % suurempi riski kuolla nuorempana, kuin heillä, jotka syövät säännöllisesti aamiaisen.

 8. Juot liian vähän punaviiniä
  Punaviini auttaa pienentämään riskiä sairastua Alzheimerin tai Parkinsonin tautiin sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Lisäksi se ehkäisee korkeaa verenpainetta. Punkkulasi käteen, siis!

 9. Et lankaa hampaitasi hammaslangalla
  Jos jätät hampaasi lankaamatta, et aiheuta hallaa ainoastaan hampaillesi, vaan myös sydämellesi. Eräs tutkimus näytti, että hampaiden säännöllinen puhdistaminen hammaslangalla voi pidentää elämääsi yli 6 vuodella!

 10. Et syö tarpeeksi tulista ruokaa
  Eräässä tutkimuksessa todettiin, että heillä, jotka syövät tulista ruokaa päivittäin, on 14 % pienempi riski kuolla ennenaikaisesti kuin heillä, jotka syövät sitä päivittäin. Nyt siis chilit ja jalapenot kehiin!

 11. Käytät liikaa aikaa puhelimesi ääressä
  Puhelimen ääressä istut yleensä huonossa asennossa, ja erän tutkimuksen mukaan se voi aiheuttaa keuhkojesi toiminnassa ongelmia. Liika puhelimen käyttö voi aiheuttaa myös ahdistusta ja masennusta sekä huonontaa unesi laatua.

 12. Istut ruuhkassa
  Mitä pidempi työmatka sinulla on, sitä todennäköisemmin istut pidempään ruuhkassa. Sen on todettu olevan vaarallista, sillä ruuhkassa istuminen tuo kuoleman lähemmäksi. Syynä on se, että mitä pidempiä pätkiä joudut istumaan ruuhkassa, sitä vähemmän aikaa sinulla on treenaamiseen ja fyysiseen aktiivisuuteen. Lisäksi ruuhkassa istumisen todettiin nostavan verenpainetta ja lisäämään ylipainoa.

 13. Naksauttelet niskaasi
  Tämä huono tapa saattaa johtaa jopa äkkikuolemaan, sillä pahimmillaan se voi aiheuttaa äkillisen aivohalvauksen.

 14. Olet kroonisesti onneton
  Ikävät tunteet ja yleinen onnettomuus voivat aiheuttaa sinulle korkeaa verenpainetta, stressihormonin lisääntymistä kehossasi ja kohonnutta sykettä. Kaikki nämä ikävät vaikutukset vievät sinut lähemmäksi kuolemaa.

 15. Olet huolestunut kuolemasta
  Ironista kyllä, mitä enemmän stressaat kuolemasta, sitä lähemmäksi se sinut vie kohti kuolemaasi. Jos kuolema ahdistaa sinua, siitä kannattaa puhua läheisen tai ammattilaisen kanssa. Huolestuminen ylipäänsä mistään muustakaan ei ainakaan pidennä elinvuosiasi, joten kaikenlaisen stressin ja huolen välttäminen antaa sinulle lisää elinaikaa.

Oliko listalla asioita, joita voisit vähentää tai joista voisit päästä kokonaan eroon?

Jaa artikkeli myös ystävillesi, joilla on huonoja tapoja!

Lähde: Health Digest