Avainasemassa on kuitenkin se, miten kumppaniaan roastaa, sillä tarkoitus ei ole pahoittaa toisen mieltä.

Kumppanin kiusoitteleminen, kettuilu ja roastaaminen joka päivä voi tehdä parisuhteestasi vahvemman. Tämä selviää pohjoiscarolinalaisen Appalachian State University -yliopiston tutkimuksesta, jonka mukaan toisiaan päivittäin roastavaat parit todennäköisemmin nauttivat onnellisesta ja kestävästä parisuhteesta.

Tärkeää on kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, millä tavoin kumppaniaan roastaa. Cosmopolitan UK:n mukaan se pitää tehdä strategisesti, eli tarkoituksella ja hauskanpidon merkeissä.

”Varmista, että luonteidenne lisäksi myös huumorintajunne käyvät yksiin – niin kukaan ei pahoita mieltään, loukkaannu tai mene puolustuskannalle”, julkkisdeittailuvalmentaja ja podcast-vetäjä Laurel House kertoi.

Esimerkiksi jos nautit kumppanisi kiusoittelua siitä, ettei hän koskaan osaa päättää, mitä söisi päivälliseksi ja hän nauraa mukana, ei roastaamisesta aiheudu ongelmia.

Tukea teorialle

Mirrorin mukaan tätä roastaamisteoriaa tukee Kansasin yliopiston Jeffrey Hall, joka on tehnyt yli 39 tutkimusta, joihin on osallisunut yli 15 000 ihmistä. Hallin mukaan kyky nauraa yhdessä leikkisästi kasvattaa turvaa parin osapuolten välille.

”Ihmiset sanovat haluavansa kumppaniltaan huumorintajua, mutta se on laaja käsite”, Hall sanoi.

”Se, että ihmiset ajattelavat sinun olevan hauska tai voivan vitsailla mistä aiheesta tahansa ei vahvasti kytkeyde parisuhteen tyytyväisyyteen”, hän jatkoi.

”Se, mikä vahvasti liittyy parisuhteen tyytyväisyyteen, on parien yhdessä luoma huumori”, Hall totesi.

Jos sinä ja kumppanisi nautitte toistenne kiusoittelusta ja roastaamisesta, voi siitä seurata tällaisia hyviä asioita suhteenne kannalta:

Omituisia piirteitäsi ja tapojasi juhlistetaan

Tai ainakin kumppanisi tunnistaa ja hyväksyy ne. Toisen kiusoittelussa ja roastaamisessa ei ole tarkoitus satuttaa toista osapuolta tai yrittää osua arkaan paikkaan, vaan tarkoitus on pitää hauskaa.

”Kun toisen oikkuja ja omituisuuksia roastaa, otat tosiasiassa esiin niitä pieniä, joskus huomiotta jääviä puolia toisen persoonasta ja luonteesta”, House selitti.

”Ne piirteet ovat yleensä niitä asioita, joita rakastat eniten kumppanissasi”, hän lisäsi.

Se auttaa syventämään yhteyttä parin välillä

Se on kuin sisäpiirin vitsi, asia, joka yhdistää vain sinut ja kumppanisi. Cosmopolitan UK:n mukaan osoitat kumppanillesi roastillasi, että näet hänet epävarmuuksistaan huolimatta ja rakastat häntä vielä enemmän sen takia.

”Jos kysyt roastaajalta, mikä hänestä on viehättävin piirre hänen kumppanissaan, on hyvin mahdollista, että vastaus on juuri sama asia, josta hän roastaa kumppaniaan”, House totesi.

Se on intiimimpää kuin saatat ajatella

Housen mukaan tylsinä, epävarmoina, kiusallisina tai epämukavina hetkinä voitte heti löytää yhteyden uudelleen, pitää hauskaa, rikkoa jään ja hassutella yhdessä. Voi olla lohdullista tietää, että sinä ja kumppanisi pidätte toistenne puolia – etenkin kun roastaaminen saa tuntemaan olon enemmän ymmärretyksi, nähdyksi ja kokemaan, ettei ole yksin.

Se on mahdollisuus huomauttaa asioista

Tärkeä on kuitenkin muistaa tehdä se kepeästi ja mukavalla tavalla.

”Ongelmien ottaminen esiin tällä tavoin auttaa pehmeästi huomauttamaan vaikeista asioista. Usein vain asian ottaminen esiin voi kertoa kumppanille, ettet pidä siitä”, House kertoi.

Eli on siis ihan okei huomauttaa kumppaniaan siitä, että hän kiinnitti huomiota vain ystäviinsä illanistujaisissanne. Hän hoksaa, mitä ajat takaa – toivottavasti ilman suurta riitaa.

Lähde: Cosmopolian UK, Mirror