Se on yleensä mies, joka polvistuu kosimaan. Mutta toki nainenkin voi sen tehdä.

Kosinnassa polvistutaan yleensä saman polven varaan. Sille löytyy hyvä syy. Tiedätkö, kumpi polvi on kyseessä? Jos sinua on kosittu polvillaan, saatat ehkä muistaa, että mies polvistui siten, että hänen vasen polvensa osui maahan.

Tästä syystä kyseessä on juuri tämä polvi

Moni polvistuu laittamalla vasemman polven maahan, koska he ovat oikeakätisiä. Suurin osa meistä on oikeakätisiä. Kun vasen polvi on maassa, on oikealla kädellä helpompi avata vasemmassa kädessä oleva korulipas ja ojentaa sieltä kosinnan kohteelle sormusta.

Monien mielestä vasen polvi maassa on oikea tapa. Etikettiasiantuntijoiden mukaan sillä ei kuitenkaan ole väliä. Sille löytyy silti myös oikeakätisyyden lisäksi syy, miksi se tehdään juuri oikea polvi maassa. Nimittäin sen sanotaan olevan ritarien tapa osoittaa kunnioitusta.

Jos on vasenkätinen, voi tulla polvistuttua oikea polvi maassa. Mutta joskus oikeakätisenkin kannattaisi kosia oikea polvi maassa. Jos polvistuminen tekee polviin kipeää ja on oikeakätinen, kehon oikea puoli on yleensä vahvempi puoli. Silloin oikea polvi maassa voisi tehdä vähemmän kipeää, kun polvistuu.

Kosinnan kohde tuskin huomaa, että kummalle polvelle kosija polvistuu.

Lähde: MatTam Photography

LUE MYÖS