Kyselyssä on selvitetty niin syitä, miksi avioliitot ovat kariutuneet kuin sitä, kummat ovat onnellisempia eron jälkeen.

Tutkimuksen mukaan naiset ovat onnellisempia avioeron jälkeen kuin miehet. Yli puolet naisista (53%) kertoi, että he ovat ‘paljon onnellisempia’ eron jälkeen, kun taas 32 prosenttia miehistä tunsi samoin, selviää Style-lehden teettämästä kyselytutkimuksesta.

Kyselyssä yli tuhannelta eronneelta brittinaiselta ja -mieheltä kysyttiin yli 30 henkilökohtaista kysymystä heidän elämästään ja syistä avioeron takana. Keskimäärin osallistujat olivat 54-vuotiaita.

Kyselytutkimuksessa ilmeni, että avioeron jälkeen naiset käyttivät enemmän positiivisempia sanoja, kuten ‘iloinen’, ‘juhlat’ ja ‘jännittävä’. Miehet sen sijaan puhuivat todennäköisemmin ‘epäonnistumisesta’ ja ‘pettymyksestä’.

61 prosenttia naisista sanoi olevansa tyytyväisiä sinkkuna olemiseen eivätkä he etsineet parisuhdetta verrattuna 47 prosenttiin miehistä, jotka olivat samaa mieltä. Miehillä oli todennäköisemmin edelleen tunteita entistä puolisoaan kohtaan (17% vs. 8% naisista), mutta he myös aloittivat deittailun uudelleen nopeammin – yli 30 prosenttia oli todennäköisesti uudessa suhteessa.

Kumppanin muuttuminen johti eniten eroon

Kyselytutkimuksessa selvitettiin myös eron syitä. Suurin avioeron aiheuttava tekijä oli kyselyn mukaan se, että suhteen toinen osapuoli muuttui; 49 prosenttia sanoi kumppanin muuttuneen ja 14 prosenttia myönsi itse muuttuneensa.

Kummankin osapuolen kokema tyytymättömyys oli toiseksi yleisin syy avioerolle ja tätä seurasi se, että toinen osapuoli löysi jonkun toisen. Kyselyn mukaan avioliitot päättyivät eroon lähes kolmanneksen kohdalla viiden vuoden jälkeen.

Avioeroa ei pohdittu vuosikausia, vaan yli puolet kyselyyn vastanneista sanoi päätöksen tapahtuneen alle kuuden kuukauden aikana. Naiset kuitenkin ajattelivat asiaa kauemmin ennen kuin aloittivat eroprosessin ja pidempään naimisissa olleilla ja heillä, joilla oli lapsia, kesti pidempään.

Kyselytutkimuksen mukaan avioeron ottaminen on nykyisin vähemmän kiistelty aihe ja 86 prosenttia osallistujista oli sitä mieltä, ettei avioerossa ole mitään hävettävää – ja yleisin reaktiokin avioeron ottamiseen oli juhlat.

Lähde: Metro