Jos hiuksesi rasvoittuvat juuresta ja ovat kuivat latvoista, voivat nämä vinkit tuoda helpotusta tilanteeseen.

Monille voi olla tuttu tämä hiuspulma, jossa hiusten latvat ovat kuivat, mutta juuresta hiukset taas rasvoittuvat helposti. Rasvaisuuden hoitaminen erilaisilla tuotteilla voi kuitenkin kuivattaa latvat pahasti.

”Latvat ovat hiustesi vanhin osa ja ovat altistuneet pisimpään lämmölle ja hiusta rasittaville tekijöille, mikä tekee niistä todella haavoittuvaiset”, ihotautilääkäri Dendy Engelman kertoi Women’s Healthille.

”Nämä ylimääräiset öljyt, joita poistat hiuksistasi, ovat tarpeen latvoissa ajan myötä tapahtuneen vahingon kompensoimiseksi”, hän jatkoi.

Jotta saisit tämän hiuspulman ratkaistua, on alla kolme vinkkiä, joista voi olla sinulle apua.

Hoida ennen pesua

Juuret kannattaa käsitellä hiusnaamiolla ennen shampoopesua. Women’s Healthin mukaan esimerkiksi ennen pesua tehtävä naamio, jossa on kaoliinisavia, imee päänahan öljyjä ja sen koostumus ei valu ja kuivata latvoja.

Hio pesutekniikkaasi

Todennäköisesti peset hiuksesi ensin kokonaan shampoolla ja sitten levität kaikkialle hoitoainetta, mutta tämä ei välttämättä ole hyvästä hiuksia ajatellen. Hiusstylisti Simon Millerin mukaan parempi tapa on hieroa shampoota juuriin ja antaa sen sitten huuhtoutua latvoihin, hellästi pesten latvat. Hoitoaineen kanssa kannattaa taas toimia päinvastoin: aloita latvoista ja levitä hoitoainetta ylöspäin hiusten puoliväliin, jotta hoitoainetta on eniten latvoissa, missä tarvitset sitä eniten.

Kuivuutta vastaan öljyllä

Kärsineiden hiusten hoitamiseksi kannattaa Engelmanin mukaan käyttää hiusöljyä, joka sulkee kuivat latvat ja lisää kiiltoa. Hiusöljyä valitessa on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota, minkälaista öljyä käyttää, sillä jotkut niistä voivat olla liian rasvaisia. Women’s Healthin mukaan latvoihin kannattaa hieroa kerran viikossa muutama tippa kevyttä öljyä, kuten arganöljyä, ja huuhdella latvat seuraavana aamuna vedellä.

Lähde: Women’s Health