Kasvojen kuorinnan jälkeen iho hehkuu ja näyttää paremmalta. Ainakin, kun sen osaa tehdä oikealla tavalla.

Purewow -sivusto on haastatellut dermatologia, joka kertoi kuinka kuorinta kannattaa tehdä, jotta se toimisi halutulla tavalla. Kun sen tekee oikein, saadaan kasvoilta pois kuolleet ihosolut, jolloin ihohuokosetkin näyttävät paremmalta.

Tätä kasvojen kuorinnalla tarkoitetaan?

Jos et ole vielä koskaan kokenut kasvojen kuorintaa, eikä se ole tuttu asia, sivustolla esitellään ensin mitä se oikein on. Jotta ymmärrät miksi kuorinta tehdään, pitää sinun ensin tietää mitä keratinosyytit ovat. Ne ovat ihosoluja, jotka löytyvät ihon uloimmasta kerroksesta. Iho uusiutuu jatkuvasti, jolloin muodostuu keratinosyyttejä, jotka lopulta irtoavat ihosta.

Kun ihoa kuorii, nopeutuu niiden poistuminen iholta. Silloin paljastuu esille tuoreempia ihosoluja, joka voi tarkoittaa sitä, että iho näyttää mm. kirkkaammalta ja sileämmältä. Kuorinta ei sovi kaikille ihotyypeille. Eikä sitä pidä tehdä ihan millä tahansa tavalla, koska siitä voi koitua monia sivuvaikutuksia kuten punoitusta, ihon ärsytystä ja jopa arpia.

Näin usein kuorinta kannattaa tehdä

Kuorintatarve ei ole sama kaikilla. Sen tarve myös muuttuu iän myötä. Yleensä suositellaan, että kuorinnan voi tehdä korkeintaan kaksi tai kolme kertaa viikossa. Jos ihosi on herkkä, ei kuorintaa kannata tehdä kuin noin parin viikon välein. Jos ihosi on rasvainen, voit tehdä kuorinnan vähän useammin esimerkiksi joka toinen päivä. Jos kasvojesi iholle ei ole koskaan tehty kuorintaa, kannattaa se ensin aloittaa kerran viikossa tahdilla.

Milloin kuorintaa ei kannata tehdä?

Jos ihollasi on haavoja, jokin infektio tai tulehdus, ei kuorintaa kannata tehdä. Jos ihosi punoittaa, tulehtuu tai ärtyy kuorinnan jälkeen, kannattaa mennä dermatologin vastaanotolle, josta saat kuorinnalle jonkin vaihtoehtoisen idean. Kannattaa miettiä silloin myös, että voisiko syynä olla jokin käyttämäsi ihonhoitotuote, joka ei sovi yhteen kuorinnan kanssa. Nämä tuotteet ja liiallinen kuorinta voivat ärsyttää ihoasi liikaa.

Kemiallisen ja mekaanisen kuorinnan erot

Kuorinnan voi tehdä kahdella eri tavalla. Toinen niistä on mekaaninen kuorinta, jossa kuorinnassa käytetään apuna puhdistuslaitetta, joka on apuna kuolleiden ihosolujen poistamisessa. Sen voi tehdä monella eri tavalla, joista yleisimmät tavat ovat nimeltään Mikrohelmikuorinta ja Sokeri- ja suolakidekuorinta. Mekaanisessa kuorinnassa voidaan käyttää myös hohkakiviä, sieniä tai puhdistusharjoja.

Kemiallisessa kuorinnassa käytetään kemikaaleja, jotka liuottavat kuollutta ihosolukkoa. Dermatologi, jota lehdessä haastateltiin, suosittelee kemiallisia kuorintoja, koska mekaaninen kuorinta aiheuttaa helposti iholle liiallista ärsytystä. Kuorinnan jälkeen on erittäin tärkeää muistaa käyttää aurinkosuojaa, koska kuorinnat tekevät ihosta herkemmän UV-säteilylle.

Lähde: Purewow