Tiedämme, ettei ole olemassa kahta samanlaista parisuhdetta.

Ongelmat, joita suhteessa ilmenee, taas saattavat olla hyvin yleisiä. Women Daily Magazine-sivusto on koonnut yhteen parisuhteen yleisempiä ongelmia ja antaa vinkkejä, kuinka selättää ne.

Parisuhteen yleisimmät ongelmat:

Ei ole yhteistä laatuaikaa
Kun suhde sujuu mukavasti, saattaa kumppanin seurasta tulla itsestäänselvyys. Mikä johtaa taas siihen, että suhde koetaan hyvin arkisena. Vaikka viettäisitte paljon aikaa yhdessä, on tärkeää viettää myös laatuaikaa yhdessä. Tämä voi olla vaikeaa, jos molemmilla on kiireiset aikataulut. Tällöin kannattaa yhteisiä laadukkaampia hetkiä sujauttaa arkeen. Romanttinen kävelylenkki tai leffailta onnistuvat useimmiten ilman sen suurempia valmisteluja.

Kommunikointi uupuu
Suhteen alussa puhuminen on helppoa, on paljon kerrottavaa. Ajan myötä yhteiset aiheet saattavat vähentyä tai mielenkiinnon kohteet muuttua. Joskus taas kuluttava arki vähentää viestintää. Suhteen hyvinvoinnin kannalta on kuitenkin suotavaa keksiä sellaisia keskustelun aiheita, joista molemmilla on helppo puhua. Voitte vaikka aloittaa yhdessä uuden harrastuksen, josta riittää varmasti puhuttavaa ja samalla yhteinen laatuaika lisääntyy.

Luottamuksen puute
Luottamus saattaa mennä tilanteissa, joissa toinen on ollut uskoton tai ei hoida omaa rooliaan tai asioitaan sovitusti. Keskustelu on avain luottamuksen jälleenrakennukseen. Keskustelkaa tilanteista, joissa toisella on vaikea luottaa toiseen. Käykää läpi tilanne ja sopikaa esimerkiksi tilanteen päätymiselle tavoite, mikä tyydyttää molempia osapuolia.

Omien arvojen laiminlyönti
Parisuhde voi hyvin kun molemmilla on hyvä olo ja tunne siitä, että ei tarvitse tehdä mitään, mikä on itselle epämieluisaa. Avoimuus omista mieltymyksistä ja siitä mitä suhteelta odottaa, auttavat teitä ymmärtämään toistenne tarpeita. Vaikka kumppanin takia haluisikin suostua joskus johonkin epämieluisaan, kannattaa miettiä, kuinka paljon se hallaa itselle aiheuttaa ja sitä kautta parisuhteelle. Oikeudenmukaisessa parisuhteessa ei ole tarkoitus yrittää poistaa omia rajojaan tai arvoja toisen takia.

Jaa tämä juttu ystäville!

Lue myös: Tämä yksi asia voi pilata seksielämäsi ja alentaa halujasi huomattavasti

Lähde: Women Daily Magazine