Kuinka kauan on hyvä seurustella ennen naimisiin menoa?

Onko olemassa sopivaa aikamäärää seurustelulle, ennen kuin on valmis menemään naimsiin?

Monet parit rakastavat toisiaan, mutta epäilevät silti, tuntevatko he toisensa riittävän hyvin suurempaan sitoutumiseen. Katsotaanpa asiaa eri kantimilta:

Eri kulttuureissa on erilaisia treffi- ja seurustelukäytäntöjä. Joissakin kulttuureissa länsimaalaisille ominaiset treffit ei ole sallittuja. Esimerkiksi useimmissa muslimimaissa morsiamen ja sulhasen valitsevat vanhemmat, ja nuorilla on mahdollisuus nähdä toisiaan vain kerran tai kaksi ennen naimisiin menoa. Länsimaissa samankaltainen käytäntö ei tulisi kuuloonkaan.

Treffailu on tavallinen tapa aloittaa suhde, mutta kuinka kauan sitten kannattaa seurustella, ennen kuin on valmis sanomaan ”tahdon”? Monet ovat sitä mieltä, että onnellisen avioliiton solmiminen on yleensä mahdotonta, jos ei tunne kumppania tarpeeksi hyvin, sillä naimisiin menon jälkeen, tulee toinen viimeistään tutuksi, ja jotkin piirteet saattavat vaikuttaa suhteen laatuun heikentävästi. Jotkut seurustelevat useita kuukausia, kun tuntevat olevansa valmiita naimisiin, toisilla taas ennen avioliittoa saattaa olla useampi vuosi seurustelua takana.

Päätökseen naimisiin menosta vaikuttaa myös läheisten mielipiteet, jos läheiset patistelevat alttarille, saattaa se nopeuttaa avioitumista, jos taas läheiset toppuuttelevat, saattaa myös päätös naimisiinmenosta siirtyä tuonnemmaksi.

Niin kuin arvata saattaa, ei ole tiettyä määritelmää sille, mikä on juuri sopiva aika seurustelun pituudelle ennen avioliittoa. Siihen, kuinka nopeasti toinen tulee tutuksi, vaikuttaa myös toki se, kuinka usein pari näkee toisiaan. Saman katon alla eläminen nopeuttaa tutustumista, sillä näin tulevat tutuksi kumppanin käyttäytyminen arkisissa tilanteissa. Yleensä puoli vuotta saman katon alla näyttää kumppanin ”todelliset arkiset kasvot”, ja siinä ajassa on myös varmasti muutama riitakin saatu aikaan.

Yhteenvetona pohdintaan siitä, mikä on sopiva aika seurustelua, näyttää olevan aika, jonka aikana luulet, että olet päässyt tutustumaan kumppaniisi kunnolla. Jos ette asu kumppanin kanssa yhdessä, muuttakaa yhteen ja miettikää sitä, kuinka hyvin tunnette toisenne.

Jos sinua mietityttää avioliittoasiat enemmän, lue mitä asioita naiset pitävät avioliitossa vaikeimpina.

Jaa tämä naimisiin menoa miettiville ystäville!

Lähde: Women Daily Magazine


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.