Kolme virhettä, jotka saatat tehdä rintaliiviesi kanssa

Huolehtimalla oikeilla tavoilla rintaliiveistäsi, saat kaikista parhaiten rahoillesi vastinetta.

Rintaliivit ovat kuin hyvä ystävä, tukevat ja lähellä sydäntä. Laadukkaiden rintaliivien ostaminen ei kuitenkaan tule halvaksi, joten niistä kannattaa pitää hyvää huolta, jotta saa rahoilleen parhaiten vastinetta.

Varmistaaksesi, että rintaliivisi pysyvät hyvänä mahdollisimman pitkään, on alle listattu kolme virhettä, jotka saatat tehdä rintaliiviesi kanssa.

Peset rintaliivisi liian säännöllisesti

Saatat ehkä ajatella, että olet vain hygieeninen, mutta pesemällä rintaliivit jokaisen käyttökerran jälkeen aiheutat vain sen, että niiden elastisuus vähenee. Good Housekeeping suosittelee pesemään rintaliivit 3-4 käyttökerran välein. Rintaliivien pesuohjeita kannattaa seurata tarkasti ja ihanteellista on pestä rintaliivit pesupussissa tai tyynyliinan sisällä, jotta pesukoneen rumpu ei vaurioita rintaliivejä. Älä laita rintaliivejä kuivausrumpuun tai ripusta niitä olkaimista roikkumaan, koska se voi saada rintaliivit venymään eivätkä ne sen jälkeen enää istu hyvin. Sen sijaan laita ne rintaliivien kuppien välisestä osasta kuivumaan narulle.

Säilytät rintaliivejä laatikossa

Good Housekeepingin mukaan rintaliivien säilytystavat ovat avainasemassa pesukertojen välissä. On tärkeää antaa niiden tuulettua käytön jälkeen, jotta hiki tai lika eivät pääse jämähtämään ja aiheuttamaan ärsytystä tai hajuja. Jätä rintaliivit tasaisesti talteen tai ripusta henkariin sen sijaan, että laittaisit ne laatikkoon, jotta ne pysyvät raikkaana. Älä myös käytä niitä liikaa. Tutkimuksen mukaan naisilla on kahdet rintaliivit, joita he vuorottelevat ja jättävät lukuisat muut vaatekaappien kätköissä olevat rintaliivit huomiotta. Tämä ei auta niitä säilyttämään muotoaan tai pysymään raikkaana, joten anna rintaliiveillesi välillä myös taukoa käytöstä.

Ostat väärää kokoa

Valitettavasti joskus on tarpeen luopua luottorintaliiveistä ja ostaa uudet. Jotta saat varmasti itsellesi parhaiten istuvat rintaliivit, käy asiantuntijan pakeilla ostamassa uudet.

”Sinun pitäisi todella käydä ammattilaisen luona mittauttamassa itsesi. Oikein istuvat rintaliivit voivat saada rintasi näyttämään pienemmältä ja antavat tasaisen siluetin”, Good Housekeepingin muotitoimittaja Joanne Atkinson totesi.

Jos taas olet ostamassa rintaliivejä ilman ammattilaisen apua, pitäisi niiden istua löysimmissä hakasissa. Rintaliivien elastisuus vähenee ajan mittaan, joten siirryt käyttämään niitä hiljalleen tiukemmissa hakasissa.

Lähde: Good Housekeeping