Jos aamulla herätessäs hiuksesi ovat kuin linnunpesä, takussa tai tuntuvat ja näyttävät kuivilta, saattaa syy olla tyynyliinassasi.

Cosmopolitanin mukaan tyynyäsi suojaava kangas voi tehdä hallaa hiuksillesi, jos tyynyliina on tehty puuvillasta. Parempi vaihtoehto olisikin käyttää satiinista (tai silkkistä) tyynyliinaa.

”Puuvilla imee kosteutta, kun taas silkki säilyttää sitä, joten kun makoilet silkki- tai satiinityynyliinalla, ei hiustesi öljy imeydy niistä pois, vaan se säilyy ja saa hiukset näyttämään ravituilta kuivan sijaan”, julkkisstylisti Jen Atkin selitti Cosmolle.

”Tämä on hyödyksi etenkin niille hiustyypeille, jotka ovat alttiita kähertymään”, hän jatkoi.

Satiinityynyliinoilla (sekä silkkisillä) on sileä pinta, joten ne eivät jätä painaumia ihoosi (ja ovat myös hellempiä kasvojen herkälle iholle) ja materiaali antaa hiusten liukua vapaasti ilman hankausta. Puuvillatyynyliinassa hankausta tulee, miä voi johtaa takkuiseen tukkaan ja on Cosmopolitanin mukaan syy siihen, miksi kannattaisi sijoittaa satiini- tai silkkityynyliinaan.

Silkkinen vai satiininen?

Jos mietit, valitsisiko silkkisen vai satiinisen tyynyliinan, on avainasemassa se, miten paljon haluat käyttää rahaa tyynyliinaan. Silkkiset voivat nimittäin maksaa enemmän kuin satiiniset tyynyliinat.

Muut eroavaisuudet näiden kahden välillä ovat nämä: silkki on kuitu, satiini on perussidos eikä siis luonnollinen kuitu. Cosmopolitanin mukaan satiiniset tyynyliinat tehdään siis muista kuiduista, kuten viskoosista, polyesterista, silkkisekoitteesta ja nailonista, kun taas silkki tehdään nimensä mukaisesti silkistä.

Jos et kuitenkaan halua heittää hyvästejä puuvillatyynyliinalle, on toinenkin vaihtoehto. Voit kietoa hiuksesi yöksi silkkihuiviin.

”Tämä toimii kaikille hiustyypeille, mutta on hyödyksi etenkin afrohiuksille”, Atkin kertoi.

Lähde: Cosmopolitan