Kävelylenkki on todella helppo ja edullinen keino kohottaa mielialaa ja parantaa fyysistä terveyttä.

Kun kävelet, on kehosi aktiivisessa tilassa. Aktiivisuus alentaa stressitasoa, auttaa sinua nukkumaan paremmin ja lisää myös itsetuntoasi. Se voi myös auttaa ehkäisemään mielenterveysongelmia, kuten ahdistusta tai masennusta. Kävely lisäksi parantaa fyysistä terveyttäsi.

KÄVELY MIELENTERVEYDEN PUOLESTA

Tohtori Sarah Vohra, konsulttipsykiatri ja kirjailija, kertoi aiemmin The Guardianille, että yksi syy nuorten mielenterveysongelmien lisääntymiselle ovat suositut äly- ja viihdelaitteet, sillä ne ovat hänen mukaansa vähentäneet nuorten fyysistä aktiivisuutta.

Laitteiden parissa vietettyä aikaa kannattaakin korvata ulkona vietetyllä ajalla. Kävely rauhoittaa mieltä ja antaa tilaa myös uusille ideoille. Aivot saavat levätä ongelmien ratkonnan välissä. Lisäksi keho saa tarvitsemaansa liikuntaa, sillä kävely edesauttaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa.

KUINKA PALJON TULEE KÄVELLÄ?

Yleisesti neuvotaan, että 10 000 askelta päivässä, on riittävä määrä yleiskunnon ylläpitoon. On kuitenkin tutkimuksia, jotka hyväksi lukevat pienemmätkin kävelymäärät, kuten artikkelissa, Pyritkö sinäkin kävelemään 10 000 askelta päivässä? – tutkija kertoo, mikä oikeasti riittää, kirjoitimme.

Tärkeintä on aktiivisuus, voit tehdä useamman pienen lenkin päivässä, tai kävellä useamman kilometrin kerralla. Se, että saat itsesi ovesta ulos raittiiseen ilmaan, on omiaan kohottamaan mieltä ja edesauttamaan terveyttäsi. Tässä tapauksessa voi siis todeta, että jokaisella askeleella on merkitystä!

Ennen kuin säntäät ovesta ulos lenkkipolulle, jaa tämä juttu myös ystävillesi!

Lähde: Woman And Home