Kasvomaskeja tuotetaan nyt urakalla, ja niitä voi tehdä myös itse. Yksi viimeisimmistä ideoista on laittaa niihin ikkuna, mutta miksi?

Katso tämä video täältä tai tämän sivun alaosasta, jossa tehdään ikkunallinen kasvomaski. Kun teet kasvomaskin itse, voit tehdä siitä vähän erikoisemman. Siihen, että miksi siihen kannattaisi laittaa juuri ikkuna, löytyy monta eri syytä.

Kun sinun suusi näkyy kasvomaskin keskellä olevasta ikkunasta, suusi näkyy siitä. Kun puhut, voivat myös kuurot ja kuulovammaiset seurata puhettasi, kun he näkevät miten suusi liikkuu puhuessasi. Tämän esitellään olevan juuri se syy tälle ohjeelle. Mutta voisiko ikkunallisista kasvosuojista olla myös muuta apua?

Puhuminen muiden kanssa voi tuntua helpommalta, kun he näkevät suusi. Ja muilla voi olla mukavampaa seurata puhettasi, kun suusi näkyy. Ehkä tällaisten kasvonaamioiden käyttöön voisi siksi tottua helpommin kuin ikkunattomiin?

Suulla on suuri merkitys, kun hymyillään, murjotetaan tai näytetään monenlaisia muita tunteita muille ihmisille kasvojen ilmeiden avulla. Joten tällaisen kasvomaskin käyttö helpottaa myös tunteiden esittämistä.