Tiedätkö jo mitä persoonallisuustyyppiä edustat?

Voit käydä tarkistamassa sen täältä, jos et sitä vielä tiedä. Sen jälkeen saat tietää, mitkä kasvit sopivat sinulle parhaiten perustuen siihen millainen olet persoonaltasi. Persoonallisuustyyppejä on tunnistettu useampia, joista neljään selkeimpään saatiin selville, että mitkä kasvit niihin sopivat parhaiten ja ne tyypit ovat roolimalli, tyypillinen, itsekeskeinen ja varautunut.

Roolimalli ei etsi samoja kasveja mitä muilla on. Heille parhaiten sopiva kasvi on nukkuleena. Se on suuri, värikäs ja vähän hoitoa vaativa kasvi. Siitä on mukava jutella muiden kanssa, kun menee seuraavan kerran juhliin. Toinen hyvä vaihtoehto on tuoksutraakkipuu, koska nekin ovat hyviä katseenvangitsijoita. Kolmas hyvä vaihtoehto on nopeasti kasvavat jättipeikonlehdet.

Tyypillinen on altis stressille, koska he ovat kaikista tyypeistä neuroottisimpia. Heidän kannattaa etsiä kasvi, joka ei lisää heidän levottomuuttaan. Sellainen kasvi säilyttää vihreytensä eikä pudottele helposti lehtiään. Sellainen kasvi on esimerkiksi sirovuoripalmu.

Itsekeskeinen tietää tarkkaan mitä haluaa. Heille suositellaan kasveja, jotka sopeutuvat hyvin erilaisiin olosuhteisiin ja joita voi kasvattaa todella monenlaisissa paikoissa. Esimerkiksi kirjorönsylilja ja anopinkieli ovat heille sopivia ja helppohoitoisia kasveja.  

Varautunut on ylpeä velvollisuuksien hoitamisesta ja pitää haasteista, joten heille sopiva kasvikin voi olla vaikeahoitoinen. Sellaisia ovat esimerkiksi punainen paavonnukkumatti ja viikuna. Koska varautuneet viihtyvät hyvin kotona, heidän kannattaisi ehkä tehdä kodistaan suorastaan viidakko.

Nyt kasviostoksille!

Lähde: Science A2Z