Katse käsiin: Sormien pituus voi kertoa, kuinka mukava mies on naisia kohtaan

Tutkimuksen mukaan miehen sormien pituus voi paljastaa, miten mies kohtelee naisia.

Personality and Individual Differences -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan miesten sormien pituus voi kertoa, kuinka mukavia miehet ovat naisia kohtaan. Newserin mukaan tämä voi ilmetä ”2D:4D”-suhteesta, joka hyödyntää etusormen ja nimettömän pituutta.

Alhaisempi suhde – eli mitä pidempi nimetön on etusormeen verrattuna – viittaa tutkimuksen mukaan siihen, että sitä enemmän mies altistui mieshormoneille kohdussa.

”Naisten kanssa ollessan alhaisemman suhteen omanneet miehet kuuntelivat todennäköisemmin tarkkaavaisemmin, hymyilivät ja nauroivat sekä tekivät kompromisseja tai kehuivat toista henkilöä”, tutkimusta tehnyt Debbie Moskowitz sanoi.

Tulokset ovat peräisin 155 osallistujan itse kertomasta käytöksestä. Newserin mukaan osallistujat 20 päivän aikana valitsivat, minkälaista käytöstä he osoittivat missä tahansa sosiaalisessa kanssakäymisessä vähintään viiden minuutin ajan.

Tutkijat kartoittivat niitä käytöksiä joko miellyttävinä tai riitaisina ja saivat selville, että alhaisemman suhteen omanneet miehet kertoivat suunnilleen kolmanneksen enemmän miellyttävästä käytöksestä naisten seurassa sekä kolmanneksen vähemmän riitaisaa käytöstä.

Tulokset pätivät huolimatta siitä, oliko naisen kohdalla kyse romanttisesta kumppanista työkaveriin. Moskowitzin mukaan löydökset voivat kuitenkin tukea aiempia tutkimuksia, joissa alhaisemmat suhteet sormien välillä ovat olleet kytköksissä suurempaan määrään lapsia.

”Tutkimuksemme väittää tällaisilla miehillä olevan sopusointuisemmat suhteet naisten kanssa… Tämä voi selittää, miksi heillä on keskimäärin enemmän lapsia”, Moskowitz kommentoi.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.