Kätilöt ovat huolehtivaisia, ahkeria ja lohduttavia ammattilaisa, jotka pitävät huolta tulevista äideistä ja isistä. Vaikka pienten vauvojen hoitaminen on kätilöille mielekästä ja antoisaa työtä, hekin väsyvät hulinan keskellä.

Oletko koskaan miettinyt mihin aikaan vuodesta syntyy eniten lapsia? Moni luulee, että ystävänpäivä tai juhannus ovat romantiikkaa herättäviä juhlapäiviä joiden ansiosta syntyy paljon vauvoja samoihin aikoihin. Kätilöt osaavat kuitenkin kertoa, miten asiat oikeasti on.

raskaanaolevanainenesitteleeultraaanikuvaa_preview

Suurin synnytysruuhka on Syyskuun loppupuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että ahkerin vauvantekoaika on joulun aikaan. Joulu voi olla monille pariskunnille se aika vuodesta, kun he alkavat miettimään tulevaisuutta ja perheen perustamista, sillä tämä tunnelmallinen juhlapyhä on läheisyyttä ja lämpöä herättävä.

Voidaan myös olettaa, että pikkujouluilla ja muilla juhlilla olisi osuutta asiaan.

Juhlintaabaarissa_preview

Keskustelu kätilöiden kasvavasta työkiireestä syksyn aikaan alkoi siitä, kun eräs 33-vuotias brittiläinen kätilö päätti twiitata vitsinä pariskunnille kätilöiden työtä helpottavan pyynnön: ”.. jos pidät kätilöistä tai tunnet kätilön – älä harrasta seksiä jouluna.”

Hänen twiitin innoittamana, lukuisat kätilöt ympäri maailmaa avautuivat erittäin yleisestä ilmiöstä. Myös useat äidit ja odottavat naiset liittyivät keskusteluun pyytämällä anteeksi huonoa ajoitusta. ”Ensimmäinen lapseni syntyi syyskuussa. Kätilöni oli jo lähes hermoromahduksen partaalla. Anteeksi.”, eräs äiti twiittasi.

Jaa tämä hauska tarina kaikille syyskuussa syntyneille ja raskaana oleville ystävillesi. Kommentoi jutun alla myös minkälaisia ajatuksia tämä uutinen herättää sinussa!

Lähde: independent.co.uk