Käsilaukkua siistitään harvoin ja sinne voikin helposti kertyä runsaasti erilaisia bakteereja.

Monen naisen käsilaukku pursuaa erilaista tavaraa tarpeellisesta tarpeettomaan – ja sen lisäksi siellä on bakteereja. Jos et ole siistinyt laukkuasi hetkeen, laukkusi voi ollakin melkoinen bakteeripesä.

Saksalaistutkimus on paljastanut, että suuressa osassa käsilaukkuja vain muutaman neliösentin alueella on 10 000 erilaista bakteeria. Metron mukaan tämä tekee käsilaukuista likaisempia kuin keskiverto vessanpöntöt ovat -ja niitä puhdistetaan useammin kuin käsilaukkuja.

”Tämä ei yllätä, sillä kätemme voivat olla täynnä bakteereja”, siivousyritys Helplingin kumppanuuspäällikkö Roxanna Pelka kommentoi tutkimustuloksia.

”Tutkimus on osoittanut, että käsissä elää 4 700 erilaista bakteeria. Kätemme koskevat kaikkea ja etenkin kaikkea, mitä laukussasi on ja näin bakteerit siirtyvät sinne”, Pelka lisäsi.

Aiempi tutkimus on selvittänyt, että nahkalaukut ovat pahin bakteerien temmellyskenttä, koska niiden materiaali luo parhaat olosuhteet bakteerien kasvulle. Sen sijaan eniten bakteereja sisältävä esine keskiverto käsilaukussa on vanha käsirasva, jossa voi olla jo enemmän bakteereja kuin monissa vessanpöntöissä.

Lähde: Metro