Suklaanhimollesi voi löytyä hyvin yksinkertainen selitys

Tekeekö sinun usein mieli suklaata? Mieliteko saa monen sortumaan ja ostamaan patukan – tai jopa levyllisen – kyseistä herkkua. Jälkikäteen monella saattaa olla huono omatunto suklaan ja sen sisältämän kalorimäärän syömisestä. Huonolle omalletunnolle ei kuitenkaan ole syytä, sillä kehosi saattoi viestittää sinulle tarvitsevansa suklaata.


Suklaan himo saattaa olla merkki magnesiumin puutteesta, sillä suklaa sisältää kyseistä hivenainetta. Suklaan himo saattaa myös olla merkki matalasta verensokerista, ja kehosi kertoo haluavansa energiaa nopeasti.


Lisäksi suklaan himo saattaa merkitä, että kärsit stressistä. Suklaan syöminen voi olla kehon tapa pyrkiä hallitsemaan stressitasoja, sillä suklaan sisältämä sokeri ja rasva ovat evoluution näkökulmasta tärkeä yhdistelmä selviämisen kannalta.


Toki suklaata voi tehdä mieli pelkästään sen ihanan maun vuoksi, mutta kehosi saattaa myös kertoa sinulle tarvitsevansa sitä.

Nauti siis suklaasta silloin tällöin hyvällä omallatunnolla. Välillä voit toki miettiä, millä muilla tavoin voisit saada lisää magnesiumia tai hallita stressitasojasi.

Jaa artikkeli myös suklaasta pitäville ystävillesi! (Eli lähes kaikille.)

Lähde: Cosmopolitan UK