Kukaan voi tuskin sanoa, että nauttisi vuotopäivistä. Osa voi kokea nämä päivät erittäin raskaasti.

Erilaisia kuukautiskiertoon liittyviä oireita voi esiintyä monessa eri kierron vaiheessa. Suurimmalle osalle suurin osa niistä ilmenee kuitenkin vuotopäivien aikana. Oireet voivat olla sekä fyysisiä että henkisiä.

Aiemmin on uutisoitu, kuinka inkivääritee lievittää kuukautiskipuja. Tässä The List -sivuston uutisessa kerrotaan myös muunlaisista teelajeista, joista saadaan apua erilaisiin kuukautispäivien aikana esiintyviin oireisiin.

Kamomillaa on käytetty lääkekasvina vuosisatojen ajan. Kamomillateellä kerrotaan olevan lihaksia supistavia vaikutuksia. Siksi juominen vähentää ja lieventää kuukautisten aikana tapahtuvia supistuksia, jotka voivat tuntua erittäin kivuliailta. Kamomillatee on kofeiinitonta, joten sitä voi juoda, vaikka juuri ennen nukkumaanmenoa.

Piparminttu parantaa mielialaa ja vähentää ahdistusta sekä väsymystä. Se myös lievittää kuukautisten aikana tapahtuvia kouristuksia. Piparmintun öljyt voivat myös auttaa kohentamaan energiatasoja, joka tekee piparminttuteestä ihanteellisen vaihtoehdon aamukahville.

Jos koet kuukautisten aikaan erittäin vahvoja ja ikäviä oireita, kannattaa mennä keskustelemaan asiasta lääkärin kanssa. Kyse voi olla vakavastakin asiasta, joka ei hoidu pelkällä teenjuonnilla.

Lähde: The List