Jouluiloa kotimaan lapsille: Useat joulukeräykset ovat käynnistyneet – monta tapaa auttaa

Tänä vuonna Vain elämää -tähdet ovat lähteneet mukaan yhden joulukeräyksen lähettiläiksi.

Suomessa tuhannet lapset sekä nuoret elävät vähävaraisissa perheissä, ja koronakriisin aiheuttama poikkeuksellinen vuosi on vain lisännyt taloudellisia vaikeuksia monissa perheissä. Pelastakaa Lapset ry:n mukaan yhä useammat lapset, nuoret ja lapsiperheet ovat ulkopuolisen avun tarpeessa.

Näiden perheiden auttamiseksi on käynnistynyt erilaisia joulukeräyksiä. Esittelemme alle neljä keräystä, joihin osallistumalla voit auttaa kotimaan lapsia, ja antaa heille sekä heidän perheille jouluiloa.

Hope ry:n keräys yhteistyössä Prisman kanssa

Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry tekee yhteistyötä Prisman verkkokaupan kanssa neljättä kertaa. Yhteistyön kautta voi lahjoittaa joulun toivotuimpia paketteja vähävaraisille lapsille ja nuorille.

Tänä vuonna verkkokaupan kautta voi ilahduttaa lapsia ja nuoria ympäri Suomen, sillä mukana on ensimmäistä kertaa 19 paikkakuntaa eri puolilta maata – lahjoituksen tekijä voi itse valita, mille paikkakunnalle lahjoitus ohjautuu. Aiemmin verkkokaupan kautta lahjoittaminen on onnistunut vain pääkaupunkiseudulla asuville perheille.

Hope ry on kerännyt Prisman verkkokauppaan esimerkkejä tuotteista, joita eri-ikäiset lapset ovat toivoneet, mutta lahjoituksen tekijä voi valita lahjaksi minkä tahansa Prisman verkkokaupasta löytyvän tuotteen. Samassa tilauksessa voi lahjoittaa niin monta lahjaa kuin haluaa ja omaan budjettiin sopii.

Tänä vuonna uutena vaihtoehtona mukana on myös jouluherkkupaketteja kahdessa eri hintaluokassa. Pakettiin on koottu valikoima tuttuja, koko perheelle maistuvia jouluherkkuja, kuten suklaakonvehteja ja glögiä, jotka tiukassa rahatilanteessa saattavat jäädä ostamatta.

”Avulle on poikkeuksellisen vuoden myötä aiempaa suurempi tarve. Perheiden perustarpeiden täyttämisen ohessa haluamme mahdollistaa heille levollisen ja ilontäyteisen joulun. Tähän tarvitsemme mukaan kumppaneita ja lahjoittajia. Sinun apusi mahdollistaa perheelle jouluiloa ja samalla se luo toiveikkuutta haastavan elämäntilanteen keskelle”, kannustaa Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Joululahjatilauksia Hope ry:lle voi tehdä Prisman verkkokaupassa 13.12.2020 asti, jotta kaikki paketit ehtivät saajilleen jouluaattoon mennessä. Muita Hope ry:n tarjoamia tapoja auttaa vähävaraisia lapsia ja nuoria löydät täältä.

Pelastakaa Lapset ry:n keräys

Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräys on Pelastakaa Lapset ry:n järjestämä. Keräyksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä ja tehdä pitkäjänteistä työtä lasten eriarvoistumisen estämiseksi kotimaassa.

Lahjoitusten avulla Pelastakaa Lapset muun muassa tarjoaa vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille oppimateriaali- ja harrastetukea, jakaa koronakriisin takia ahdinkoon joutuneille perheille ruokalahjakortteja, tarjoaa nuorille keskustelutukea sekä ylläpitää tukiperhe-, tukihenkilö- ja sporttikummitoimintaa. Lahjoittajien apua tarvitaan erityisesti vähävaraisten perheiden tukemiseksi, työ rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin.

”Koronakriisi on koetellut erityisesti lapsia ja perheitä monin tavoin. Koronaeristysten takia useiden perheiden elämästä on puuttunut tärkeitä turvaverkkoja, taloudellinen ahdinko on lisääntynyt entisestään ja tunnelma perheissä voi olla kiristynyt”, Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan ohjelman johtaja Riitta Hyytinen sanoo.

”Yhä useampi lapsi ja perhe on ulkopuolisen avun tarpeessa. Erityisesti huolenamme ovat vähävaraisissa perheissä elävät lapset – he kokevat vallitsevassa tilanteessa entistä suurempaa ahdistusta ja huolta, ja ovat vaarassa joutua entistä eriarvoisempaan asemaan ikätovereihinsa nähden”, hän lisää.

Mukana Pelastakaa Lasten joulukeräystä tukemassa ovat tämän syksyn Vain elämää -kaudelta tutut Arja Koriseva, Reino Nordin, Jannika B, Ressu Redford, STIG, Mariska, Herra Ylppö ja Klamydia-yhtyeen Vesku Jokinen. 5. joulukuuta esitetään Vain Elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjakso, joka näyttää mikä merkitys lahjoittajien tuella on lasten ja perheiden elämään.

Voit osallistua Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräykseen täällä. Lahjoittaa voi myös lähettämällä tekstiviestin JOULULAHJA numeroon 16499 (10€) tai lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestillä ”joulu”.

Hyvä Joulumieli -keräys

Hyvä Joulumieli -keräyksellä autetaan nyt jo 24. kerran kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä. Tavoitteena on kerätä reilu miljoona euroa ja jakaa 21 000 kappaletta 50 euron ruokalahjakortteja apua tarvitseville perheille.

Tällekin keräykselle on tänä vuonna entistä isompi tarve, sillä koronapandemian talousvaikutukset ovat iskeneet lapsiperheisiin; koronakriisi on aiheuttanut irtisanomisia ja lomautuksia, mikä on lisännyt lapsiperheiden toimeentulovaikeuksia. Työntekijäperheiden lisäksi talousvaikeudet ovat tänä vuonna lisääntyneet yrittäjäperheissä.

”Tilannetta pahentaa se, että koronakriisi on vaikuttanut eniten niihin, joilla on jo ennestään ollut vaikeuksia. Monessa perheessä ongelmat ovat kärjistyneet”, toteaa pääsihteeri Milla Kalliomaa Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

Lisääntyneet talousongelmat ovat näkyneet konkreettisesti ruokajonoissa, joissa lapsiperheiden määrä on kasvanut. Ruokajakelulle on ollut kova tarve muun muassa etäopetusvaiheessa ja loma-aikoina ja lisäksi yhä useammat ovat joutuneet turvautumaan ruoka-apuun ensimmäistä kertaa.

Hyvä Joulumieli -keräys on käynnissä aina jouluaattoon 24.12. asti. Keräykseen voi osallistua useilla eri tavoilla:

  • Keräyksen nettisivuilla osoitteessa www.hyvajoulumieli.fi/lahjoita
  • Lähettämällä tekstiviestin HJM numeroon 16499 lahjoittaa 10 euroa, viestillä HJM20 lahjoittaa 20 euroa ja viestillä HJM30 lahjoittaa 30 euroa
  • Soittamalla lahjoituspuhelimeen 0600 1 6555 (10,01 €/puhelu + pvm)
  • Lahjoita Hyvä Joulumieli -keräykseentilille FI33 5780 4120 0801 60, viitteellä 5429

Klarnan ja Fiksuruoka.fi:n yhteistyö

Shoppailupalvelu Klarna ja ruoan verkkokauppapalvelu Fiksuruoka.fi toteuttavat yhteistyössä hyväntekeväisyyskeräyksen Joulupuun kautta. Fiksuruoka on lanseerannut joulupaketin helpottamaan suomalaisten joulukiireitä, ja tämän paketin valitsemalla jokainen asiakas tekee automaattisesti myös hyvää: kun asiakas ostaa Fiksuruoan verkkokaupasta joulupaketin, Klarna ja Fiksuruoka lahjoittavat vastaavan joulupaketin Joulupuukeräykseen.

Yhteismarkkinointikampanjan tavoitteena on lahjoittaa Joulupuulle ainakin tuhat lahjoitusta, mikä tarkoittaa 1 000 joululahjaa erityisen tuen piirissä oleville lapsille ja nuorille. Lahjoitettavat joulupaketit toimitetaan kampanjan päätyttyä Joulupuulle, joka mahdollistaa joululahjojen keräämisen vähävaraisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

Nuorkauppakamarin ylläpitämän Joulupuu-keräyksen tietojen mukaan erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria on yksin pääkaupunkiseudulla kymmeniä tuhansia. Joululahjakeräyksen avulla ilahdutetaan esimerkiksi lastensuojelun piirissä olevia, joilla olisi muuten rajallinen mahdollisuus nauttia lahjoista jouluna.

”Joulukausi on antamisen aikaa. Meille lasten ja nuorten tukeminen tuntui luontevalta keinolta levittää hyvää. Nyt pandemia-aikana yhä useammalla perheellä on taloushuolia, ja haluamme tuoda niihin hieman helpotusta. Fiksuruoan joulupaketti onkin käytännöllinen tapa vähentää omia joulukiireitä ja samalla piristää jonkun toisen joulua”, Klarna Suomen kaupallinen johtaja Jacob Segercrantz kertoo.

Joulupaketteja on saatavilla kahdessa hintaluokassa 9,90 ja 19,90 euron arvoisina ja niitä voi tilata Fiksuruoan verkkokaupasta 16. joulukuuta saakka tai kunnes päästään tuhannen paketin tavoitteeseen. Itselleen joulupaketteja voi tilata tämän jälkeenkin aina aattoon asti. Joulupuu-keräykseen voit osallistua täällä.

Kerroimme aiemmin, miten voit ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia lahjoittamalla joulukukkia. Voit lukea aiheesta lisää täällä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.