Kaikki vanhemmat haluavat ajatella, että juuri heidän lapsensa on jotenkin erikoinen.

Sellainen voi olla totta, jos lapsella on juuri tietyn väriset silmät ja hiukset. On nimittäin yksi silmien ja hiusten väriyhdistelmä, joka on kaikista harvinaisinta. Vaikka vihreät silmät tai tuhkan väriset hiukset ovat harvinaisia, ei tässä ole kyse niiden yhdistelmästä.

On eräät värit, jotka esiintyvät harvoin yhdessä silmien ja hiusten värinä. Harvinaisinta on se, että hiukset ovat punaiset ja silmät siniset. Ne ovat resessiivisiä piirteitä, joten todennäköisyys molempien piirteiden esiintymiselle yhdessä on itse asiassa melko pieni.

Punaisia ​​hiuksia esiintyy vain 1–2 prosentilla ihmisväestöstä ja sinisiä silmiä esiintyy niitäkin vain noin 17 prosentilla ihmisväestöstä. Teknisesti ottaen tämä tarkoittaisi sitä, että 0,17 prosentilla (eli noin 13 miljoonalla ihmisellä) maailman väestöstä on punaiset hiukset ja siniset silmät. Mutta tähän todennäköisyyteen vaikuttaa moni muukin asia, mutta joka tapauksessa tämä yhdistelmä on harvinaisin.

Sattuuko sinulla olemaan juuri tämä harvinainen yhdistelmä tai tunnetko ketään, jolla olisi punaiset hiukset sekä siniset silmät?

Lähde: Reader’s Digest

LUE MYÖS