Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, että tämä on iso turvallisuusriski.

Kun keho vanhenee, joudut todennäköisesti tekemään muutoksia erilaisiin arkipäivän tapoihisi. Näihin tapoihin kuuluvat myös kylpyhuonekäyttäytymisesi ja asiat, joihin et ole koskaan aiemmin kenties edes kiinnittänyt minkäänlaista huomiota.

Erään tutkimuksen mukaan yli 65-vuotiaista senioreista jopa 51 % kärsii virtsan ja ulosteen karkailusta, mikä tarkoittaa, että vessaan täytyy usein jopa juosta!

Vaikka pidättelyvaikeudet ovat ongelma jo itsessään, voivat ne asiantuntijan mukaan kuitenkin altistaa myös suuremmalle vaaralle. Asiantuntija kertookin, että kaikkein tärkeintä senioreille on muistaa seuraava asia: kylpyhuoneeseen ei saa koskaan juosta!

Tutkimuksissa on löydetty nimittäin selkeä yhteys pidätysvaikeuksien, kaatumisen ja murtumien välillä – erityisesti vanhemmilla naisilla. Tämä voi usein johtaa sairaalareissuihin tai jopa kuolemaan.

Pidättelyvaikeuksiin on olemassa monia erilaisia hoitokeinoja, ja niihin kannattaa jokaisen panostaa, sillä vessaan kiirehtiminen on vaarallinen ratkaisu tähän ongelmaan!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Claire Mueller, Unsplash