Tämän painajaisen näkeminen voi olla merkki vakavasta sairaudesta. Älä jätä sitä huomiotta!

Nukkuessasi aivosi käsittelevät alitajunnassasi muistojasi, ajatuksiasi ja tunteitasi. Suurin osa meistä tiedostaakin, että unet voivat kertoa paljon esimerkiksi peloistamme ja huolistamme, mutta suurin osa ei tiedä, että ne voivat paljastaa myös paljon fyysisestä terveydestämme.

Uneen erikoistuneet asiantuntijat kertovatkin, että unet voivat paljastaa meille, että kärsimme eräästä häiriöstä, joka voi olla potentiaalisesti meille jopa vaarallinen. Aivot nimittäin käsittelevät alitajuntaisesti myös kokemiasi fyysisiä oireita ja muokkaa niistä unia.

Mikä painajainen ja mikä häiriö siis on kyseessä?

Mikäli muistat nähneesi toistuvasti unia, joissa sinun on vaikea hengittää, saattavat aivosi yrittää kertoa sinulle, että kärsit uniapneasta nukkuessasi. Tällaisia unia voivat olla vaikkapa sellaisia, että sinua kuristetaan, olet tukehtumassa, olet veden alla tai avaruudessa etkä pysty hengittämään, tai olet jumissa hississä, josta happi on loppumassa.

Muunkinlaiset elävät painajaiset voivat olla merkki uniapneasta, mutta erityisesti tukehtumiseen liittyvät unet voivat olla selvä merkki siitä, että sinun kannattaa olla yhteydessä lääkäriin ja pian, sillä uniapnea voi estää sinua hetkittäin hengittämästä.

Oletko sinä nähnyt tällaisia painajaisia?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Vladislav Muslakov, Unsplash