Olet naisena varmasti kokenut joskus sen, kuinka joku mies tuntuu katsovan sinua päästä varpaisiin.

Miehet ovat kertoneet hyviä syitä siihen, miksi he vähän kuin riisuvat naista katseellaan. Oli syy mikä tahansa, naiset eivät välttämättä pidä siitä. Se voi tuntua heidän mielestään ahdistavalta ja jopa kammottavalta.

Miesten mukaan he katsovat naista päästä varpaisiin yleensä silloin, jos he pitävät naista seksikkäänä. Kun syy on tiedossa, nainen voi ottaa sen vain kohteliasuutena. Mutta kaikki naiset eivät tietysti halua, että heitä pidetään seksikkäänä.

On myös monia muita, mutta vähän harvinaisempia syitä tälle käytökselle

Kun mies pitää naista seksikkäänä, voi hän miettiä samalla kun katsoo naista päästä varpaisiin, että miltä nainen näyttää alasti. Tuo voi jo viimeistään tuntua naisesta pahalta, varsinkin jos mies, joka sitä tekee, ei ole naiselle mieluisa mies.

Katseella riisuminen voi olla samalla myös flirttailua ja naisen viettelyä, eikä sekään ole edelleenkään naisen mieleen, jos sitä ei tee hänelle mieluisa mies.

Nainen voi näyttää sen miehelle esimerkiksi eleillään, että tuntuuko miehen toimi mieluisalta. Ja se voi olla miehelle juuri se mitä hän hakeekin eli yrittää saada naisen mielipiteen itsestään selville.

On monia muitakin vähän harvinaisempia syitä, miksi mies katselee naista päästä varpaisiin. Joillakin miehillä se on vain tapa eivätkä he osaa lopettaa sitä. Joku mies saattaa jopa pelotella sillä naista, jolloin ei ole ihme, jos se tuntuu naisesta kammottavalta.

Lähde: HackSpirit