Tuntuuko sinusta usein siltä, että haluat pistää lemmikkisi tarpeet puolisosi tarpeiden edelle.

Et ole ainoa, josta tuntuu, että oma lemmikkisi on usein tärkeämpi kuin oma puoliso. Tätä on tutkittu ja sen mukaan lähes puolet koirien tai kissojen omistajista tuntuu rakastavan lemmikkiään enemmän kuin mitään muuta.

Syy lemmikin suosimisesta saattaa löytyä siitä, että lemmikin kanssa on helppo rentoutua

Tutkimuksessa oli mukana 2000 parisuhteessa olevaa lemmikinomistajaa. Sillä saatiin selville monia mielenkiintoisia asioita ja se todisti, että monilla lemmikkien omistajilla on suorastaan pakkomielle lemmikkiinsä.

Tutkimukseen osallistuneista neljä kymmenestä kertoi, että he halailisivat puolisonsa sijaan mieluummin lemmikkinsä kanssa, kun he ovat sohvalla.

Lähes viidesosa kissan- ja koiranomistajista myönsi nauttivansa kahdenkeskisestä ajasta lemmikkinsä kanssa enemmän kuin puolisonsa kanssa.

Syy tähän kaikkeen saattaa olla se, että lemmikin seurassa on helpompi rentoutua kuin puolison, joka saattaa kysellä kaikenlaista, joka häiritsee rentoutumista.

Muita asioita, joissa lemmikki pistetään puolison edelle

Lemmikkieläinten omistajilla on puhelimessaan keskimäärin 40 kuvaa koirastaan ​​tai kissastaan. On aika järkyttävää, että tutkimuksessa mukana olleista puolet kertoi, että heillä on puhelimessaan enemmän kuvia lemmikistään kuin puolisostaan. Kaiken päälle heistä 35 prosenttia myönsi suutelevansa ja halailevansa lemmikkiään enemmän kuin puolisoaan.

Kolmasosa tutkimukseen osallistuneista kertoi ostavansa kissalleen tai koiralleen enemmän lahjoja ja herkkuja kuin he ostavat rakkaalleen. Heistä 23 prosenttia halusi olla lemmikkinsä seurassa ennemmin kuin puolisonsa seurassa, kun he haluavat lievittää stressiään.

Ei ole mikään ihme, että kolme kymmenestä tutkimukseen osallistuneesta kertoi ajattelevansa kumppaninsa olevan kateellinen lemmikilleen antaman huomion määrästä.

Lähde: Heart