Joka päivä seksiä – onko se normaalia?

Seksin harrastaminen joka päivä saattaa osalta kuulostaa hieman absurdilta, toisille se on taas täysin normaalia.

Seksiä voi harrastaa monella tapaa, yksin tai yhdessä, mutta tässä artikkelissa käsittelemme yhdessä kumppanin (oman tai vieraamman) kanssa tapahtuvaa seksin harrastamista.  

Voiko seksiä harrastaa joka päivä?

Lyhyt vastaus: kyllä. Seksi- ja suhdevalmentaja Kim Anamin mukaan yleensä ei ole olemassa estettä sille, miksi seksiä ei voisi harrastaa joka päivä. Hedelmällisyysasiantuntija, tohtori Lycky Sekhonkaan ei näe rajaa seksin harrastamisen määrälle. ”Jos sinulla itsellä on halua ja koet näin tarpeesi tulevan tyydytetyksi, on suotavaakin harrastaa seksiä joka päivä.” he kiteyttävät.  

Jos taas sinua mietityttää vähänkään, ja koet, että et halua seksiä, silloin kannattaa miettiä, onko tarve seksin harrastamiselle päivittäistä. Kumppanien välisessä seksin harrastamisessa onkin tärkeä miettiä ja ottaa huomioon molempien tarpeet ja tehdä sen mukaan yksimielinen ratkaisu. Ahdistus ja paineen tunteen lisääntyminen voivat olla yleisiä tilanteissa, joissa toinen haluaa seksiä enemmän kuin toinen. Näitä tunteita voi käydä läpi oman kumppanin kanssa, tai tarvittaessa seksuaaliterveyteen erikoistuneen ammattilaisen kanssa.  

Mutta onko seksin harrastaminen joka päivä normaalia?

Suhteessa on sallittua seksin määrän osalta mikä vain, jos molemmat kumppanit haluavat harrastaa seksiä joka päivä, se on täysin normaalia. Mutta jos taas molemmat kumppanit haluavat harrastaa seksiä kerran kuukaudessa – se on myös täysin normaalia. Tohtori Sekhon kiteyttää: ”Määrittelyä sille, paljonko suhteessa kuuluu olla seksiä, ei ole.” Hyvänä lähtökohtana voi pitää sitä, että seksin ei tulisi häiritä tai loukata muita elämän osa-alueita, jos taas seksin harrastamiseen tai määrään liittyy ahdistusta ja se vaikka vie keskittymistä tärkeisiin asioihin, kannattaa, tässäkin tapauksessa, ottaa yhteyttä aiheeseen perehtyneeseen ammattilaiseen.

Mitä pitää muistaa?

Turvallisen sukupuolikanssakäymisen perusteet on hyvä huomioida tietenkin aina, eli mm. suoja sukupuolitaudeilta ja ei-toivotulta raskaudelta. Pitkäaikaisessa suhteessa oleville ja saman kumppanin kanssa aina seksiä harrastaville onkin tarjolla laajasti huolettomia ehkäisyvaihtoehtoja.

Terveysalan ammattilaiset neuvovat huoltamaan limakalvoja ja sukupuolielimen ihoa. Limakalvot ja iho saattavat ärtyä helposti, jos seksiä harrastaa paljon, lisäksi limakalvot kuivuvat herkästi useamman pesun yhteydessä. Muista siis käyttää intiimin pesuun korkeintaan siihen tarkoitettua pesuainetta tai pelkästään vettä, ja käytä liukuvoidetta vaurioiden ehkäisemiseen.

Mitä muut ajattelevat?

Ensiksi täytyy muistaa, että sinun ja kumppanisi välinen seksi on vain ja ainoastaan teille kuuluva asia, kenenkään muun ei tarvitse tietää ”makuuhuoneasioidenne” tilanteesta.

Jos taas kumppani vaihtuu usein, ei tämäkään kuulu muille. Usein, vielä tänäkin päivänä naista, joka harrastaa seksiä usean kumppanin kanssa, pidetään ”kevytkenkäisenä tai lutkamaisena”. Kim Anamin sanookin, että naisilla on yhtäläinen oikeus olla seksuaalisesti ”ahneita”, kuin miesten.

Kiteytys: Kun itse nautit ja olet tyytyväinen ja jos kumppanisi nauttii ja on tyytyväinen, on kaikki hyvin. Eli muilla ihmisillä ei ole oikeutta puuttua asiaan.

Jaa juttu kavereille!

Lähde: Pure Wow


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.