Kyselytutkimuksessa paljastui, ettei pettäminen ole yleisin syy, miksi naiset haluavat avioeron.

Avioeroja tapahtuu lukuisia vuosittain ympäri maailman: Daily Mail kertoo, että yksi kolmesta avioliitosta päättyy eroon. Esimerkiksi Suomessa Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2019 avioerojen määrä oli 13 365, joista 54:ssä eronneet puolisot olivat samaa sukupuolta.

Eronneille ja yksinhuoltajille tarkoitettu deittipalvelu Next Love halusi selvittää syitä avioerojen taustalla, ja teetti kyselyn 43 000 naiskäyttäjälleen. Sivusto sai kyselytutkimuksellaan koostettua kymmenen yleisintä syytä, miksi naiset haluavat avioeron miehistään – eikä pettäminen ollut ykköspaikalla.

Daily Mailin mukaan tutkimuksessa selvisi, että kolme yleisintä syytä erolle olivat erilaiset elämäntavoitteet, uskottomuus ja jatkuva riitely.

”Tämä yhteisten kiinnostuksen kohteiden puute pitkäkestoisessa yhteisessä elämässä voi myös johtaa listalla toisena olevaan syyhyn”, Next Loven toimitusjohtaja Sigurd Vedal kommentoi.

”Vaikka uskottomuus voi toisinaan olla toimiva tapa pelastaa jotkin avioliitot, voi se myös olla hajottava tekijä monille muille. Itse asiassa 29,2 prosenttia kyselyyn osallistuneista naisista sanoi uskottomuuden olleen syy, miksi halusivat jättää avioliittonsa”, Vedal lisäsi.

Naiset kaipaavat jännitystä makuuhuoneen puolelle

10,9 prosenttia naisista sen sijaan nimesi jatkuvan riitelyn ja kinastelun oleva pääsyy, miksi he halusivat erota. Sen sijaan intiimiyden puute sijoittui kyselytutkimuksessa neljänneksi yleisimmäksi syyksi.

Daily Mailin mukaan suurin osa naisista kaipaa jännitystä makuuhuoneen puolelle ja aktiivisen seksielämän ja jos sitä ei saa kotona, he hakevat sitä toisaalta. Tämä voi johtaa siihen, että avioliitto tulee lopulta päätökseen.

”Intiimiyden puute voi tuhota avioliiton ja johtaa siihen, että pari elää täysin erillistä elämää. Monet meidän nais- ja mieskäyttäjistä liittyvät palveluun juuri tämän suhteensa seksittömän tilanteen takia”, Vedal selitti.

Viidenneksi yleisin syy tutkimuksen mukaan oli mielenterveysongelmat, jonka oli vastannut 5,6 prosenttia osallistujista. Mielenterveysongelmien kanssa kamppailevan kumppanin kanssa yhdessä oleminen voi olla haastavaa ja parhaista yrityksistä huolimatta suhde voi murentua sen aiheuttaman rasitteen alla.

Tylsyyskin saa hakemaan avioeroa

Seuraavana top 10 -listalla oli huono käytös, jonka valitsi viisi prosenttia naisista. Tämä voi Daily Mailin mukaan tarkoittaa ei-hyväksyttävää käytöstä niin emotionaalisella, taloudellisella tai fyysisellä tavalla.

Seitsemänneksi yleisin syy, jonka vastasi 4,2 prosenttia osallistujista, oli tylsyys. Daily Mailin mukaan Winnipegin yliopiston tutkijat ovat tutkimuksessaan selvittäneet, että yleisin tapa, jolla ihmiset kuvailevat suhdettaan, on tylsä, joten tämä ei ole hyvä merkki suhteiden kannalta.

Kahdeksas syy top 10 -listalla oli fyysinen huono kohtelu tai pahoinpitely. Ei lienekään yllättävää, että väkivaltaisessa, kaltoinkohtelua sisältävässä suhteessa olevat naiset etsivät pakotietä onnettomasta, usein jopa vaarallisesta tilanteestaan.

Top 10 -listan kaksi viimeistä paikkaa menivät kotitalous- ja rahaongelmille.

”Minusta tämä lista edustaa hyvin sitä, miksi monet naiset päättävät avioliittonsa ja haluavat erota. Hyvä puoli on se, että usein erosta toivuttuaan, he ovat avoimia etsimään toista”, Vedal päätti.

Lähde: Daily Mail