Tottahan toki pienokaisen ensimmäinen onnistunut potalla käynti on jännää, mutta ei sitä tarvitse viestein kaikille hehkuttaa.

On olemassa joitakin asioita, joita ei pitäisi koskaan kertoa muille tekstiviestein – erityisesti tietyt äitiyden hetket. Osa näistä hetkistä on niin isoja ja merkittäviä, että ne olisi syytä kertoa kasvotusten tai edes soittamalla ja osa olisi parempi jättää kertomatta muille kokonaan.

Alla on seitsemän asiaa, mitä äitien ei pitäisi tekstata:

”Olen raskaana!”

Jos henkilö ei ole tarpeeksi läheinen kuullakseen asiaa suoraan suustasi, voi sen kertoa joukkoilmoituksena vaikkapa Facebookissa tai jättää kokonaan kertomatta.

Syntymästä kertominen

Sama pätee tähän kuin raskaudesta kertomiseenkin. Vietä hieman aikaa nauttien vastasyntyneestä ja häntä katsomaan tulleista läheisistä tai pidä uutiset itselläsi tovin ajan, jos et halua suurta joukkoa ihmisiä paikalle.

Mitä tahansa, jos kello näyttää aamuyötä

Läheiset varmasti ymmärtävät äidin olevan väsynyt ja turhautunut unen puutteen takia, mutta muut ihmiset ovat parempia ystäviä, jos heidän antaa nukkua.

Imetyksen kauhutarinat

Kukaan ei tiedä, miten vastata tällaisiin. Muut äidit tietävät millaista se on ja muiden ei tarvitse tietää.

Potalle opettaminen – tai oppiminen

Pienokaisestaan on varmasti ylpeä hänen opittuaan moisen taidon, mutta ei siitä kakkapötkäleestä kannata kuvaa ottaa ja laittaa seinälle tai lähettää viestinä muille. Eikä edes pelkkänä tekstinä.

Lääkärissä käymisen jälkeen

Useimmat eivät välitä siitä, jos lapsellasi on flunssa. Kumppanille tieto kannattaa kertoa soitamalla, samoin kuin omalle äidille, joka kuitenkin kyselee lapsenlapsensa voinnista niin paljon, että tekstiviestittely veisi liikaa aikaa.

Mitä tahansa noloa lapsestasi

Etenkin jos lapset ovat jo vanhempia. Kuvat säilyvät pitkään ja kuvat käsiin saava ilkeämielinen voi hyvin käyttää niitä lopulta vaikkapa lapsen kiusaamisessa.

Lähde: The Stir