Hollywood-hurmuri Jake Gyllenhaal tunnetaan muun muassa luonnonsuojelutyöstään, mutta on miehellä muitakin avuja: hänen mielestään naiset nimittäin ovat parempia kuin miehet, kertoo Elle.

Gyllenhaal julisti mielipiteensä Cannesin elokuvajuhlien lehdistötilaisuudessa.

– Uskon ehdottomasti naisten paremmuuteen. Kaikki ihmiset, joiden kanssa työskentelevät, uskovat samoin – ja heidän täytyykin, muuten en työskentele heidän kanssaan.

Kiittää äitiään ja siskoaan

Gyllenhaalille huomautettiin, että naiset pyrkivät ennemminkin tasa-arvoon kuin paremmuuteen miesten suhteen, mutta näyttelijä pitäytyi silti kannassaan.

– Yksi syy siihen, miksi ihailen Bongia (Bong Joon Ho, Gyllenhaalin uuden elokuvan, Okjan, ohjaaja), on se, että hän yksinkertaisesti ajattelee meidän miesten olevan vähempiarvoisia.

Gyllenhaal kiittää äitiään ja siskojaan siitä, että he ovat osoittaneet hänelle, millaista sukupuolten epäsuhtaisuus on Hollywoodissa.

– Kasvoin perheessä, jossa sekä siskoni että äitini puhuivat asiasta jatkuvasti. Erityisesti siskoni on erittäin suorasanainen, mitä tulee alaan liittyvään seksismiin.

Seksismi pois Hollywoodista

Gyllenhaalin sisko on näyttelijä Maggie Gyllenhaal, joka kommentoi vuonna 2015 The Wrapin haastattelussa näin:

– 37-vuotiaana minulle kerrottiin, että olen liian vanha näyttelemään 55-vuotiaan miehen rakastajatarta.

Gyllenhaalien äiti, Naomi Foner, on käsikirjoittaja, tuottaja ja ohjaaja, joka on kertonut avoimesti vaikeuksistaan päästä ohjaamaan elokuvia.

Osittain perheensä vaikeuksien takia Jake Gyllenhaal kertoo haluavansa poistaa seksismin Hollywoodista, ja hän onkin pyrkinyt tekemään asian eteen jotakin konkreettista:

– Perustin kaksi vuotta sitten tuotantoyhtiön, ja yksi suurimmista aikomuksistamme on varmistaa, että että naisohjaajat ja naisista kertovat tarinat pääsevät esille yhtä paljon kuin miehetkin.

Lähde: Elle