Usealla vuosikymmenellä niille ominaiset kulttuuri-ilmiöt ovat vaikuttaneet naisten suosittuihin halloween-asuihin.

Jos halloween-asun keksiminen on aiheuttanut pään vaivaa, kenties apu löytyy historiasta. Glamour on käynyt läpi naisten halloween-asujen kehitystä sadan vuoden ajalta ja koostanut niistä videon, jolla esitellään jokaiselle vuosikymmenelle ominaisimmat halloween-tyylit alkaen 1910-luvulta aina nykypäivään saakka.

Poimimme videolta muutaman esimerkin alle ja loput löydät videolta artikkelin lopusta.

1910-luku: Videon avaavalla vuosikymmenelle kotitekoiset Papier-mâché-naamiot (paperimassanaamiot) olivat suosittuja. Muita suosittuja asuja olivat pellet, noidat ja keijukaiset.

1930-luku: 30-luvun lopulla Broadway-pukusuunnittelijat Benjamin ja Nathaniel Cooper avasivat Yhdysvaltojen johtavan asuyrityksen ja saivat lisenssioikeudet Disney-hahmoihin, kuten Minni Hiireen ja Lumikkiin ja ottivat asuja massatuotantoon.

1960-luku: Batman-sarjakuvien Kissanainen nähtiin televisiossa Batman – Lepakkomies -sarjassa Julie Newmarin näyttelemänä ja hän innosti lukuisia naisia pukeutumaan Kissanaiseksi halloweenina – mikä on suosittua vielä nykyäänkin!

2000-luku: Tabloid-lehtien ja paparazzien määrän lisääntyessä halloween-juhlijat alkoivatkin pukeutua kuin julkkikset. Paparazzi-kuvat Paris Hiltonista pukeutuneena Juicy Couturen velourasuun tekivät brändistä suositun ja synnyttivät klassikkoasun halloween-menoihin.

Voit katsoa alta katsauksen naisten halloween-asujen historiaan ja kenties löydät sieltä idean omaan asuun!